Yurtnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Data için bir cache yapısı kullanmak istememe sebebiniz nedir?
Bunun dışında bahsettiğiniz 1 den fazla veritabanı konusuna dönecek olursak.
Sizin bahsettiğiniz yapıyı tam olarak nasıl yapacaksınız? Buradaki soru şu:
1) senkronize işlemini yazılıma yüklemişsiniz işe yararmı tabikide. fakat daha profesyonelcesi şu:
Yoğunluk Load balancer ile router düzeyinde yapılmalıdır böylelikle istekler sunucuya ulaşmadan yükü dağıtmış olursunuz.
Veritabanı senkronize işlemi yazılım tarafından değil ilgili db sunucuları üzeerinden replication sistemiyle yapılmalıdır.
kullandığınız veritabanının replication özelliği olduğunu düşünüyorum.
Sizin verdiğiniz örnekte db sunucusunu rahatlatayım derken uygulama sunucusuna bütün yükü yüklüyorsunuz yani totalde yine performans sorunu yaşamanız kaçınılmaz olur.

Cache meselesine değinmek gerekirse.
Tahminimce datanın cache üzerindeyken kayıp yaşamasından kaçındığınız için cache yapısını kullanmıyorsunuz.

Benim nacizane fikrim eğer bir ödeme sistemi yapıyorsam en önemli konu hız olur.
sektörde milisaniyeler içinde yüz binlerce kaydı sorgulayıp yazabilen entegre cache yapıları var ve arka planda datayı diske kaydeip veri kaybını önlüyorlar.
Bunun için biraz kaynak ayırmanız gereke bilir.
Değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Cache yapısı kullanmıyoruz derken aslında kullanıyoruz ama daha çok önemli verilerin tutulmadığı yoğun kayıt almayan tablo işlemlerinde kullanıyoruz. Sorgu bir kere yapıldığında daha sonrasında cache üzerinden çekmeye başlıyor zaten Codeigniter'da bunu kolaylıkla yapmamızı sağlayabilecek bir yapı mevcut.

https://www.codeigniter.com/userguid...e/caching.html

Ama burada asıl sorun dediğim gibi işlemlerin çok yoğun kullanıldığı örneğin ödeme kayıtları gibi tablolarda çözüm üretmek. Bahsettiğiniz replication olayını inceleyeceğim. Benim bahsettiğim sistemi yapmak için uygun eklentiler mevcuttu tam olarak adını hatırlayamadığım henüz o kısımda olmadığımız için.