Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi öncelikle iki arabanın park edeceği yere tek aracı park etmişsiniz, ne yapacağınızı bilmeyecek kadar cahil misiniz araba kullanmak konusunda, park etmek konusunda yoksa bile bile mi yaptınız o hatayı ?

Aynı şeyi kendiniz düşünün, başkasının arabasını yanlış, saçma sapan park etmesinden dolayı aracınızı sokamıyorsunuz. çabalıyorsunuz çabalıyorsunuz sokamıyorsunuz. sonra haliyle sinirleniyorsunuz. ha sinirlenmeye hakkınız var mı? var, ama o hareketi yapmaya hakkınız yok (arabaya zarar verme). Fakat burada psikolojik bazı unsurlar var adamın o gün üstüne buna benzer art arda birkaç olay gelmiştir ve en sonunda dayanamamıştır. Veya ne yapacağını bilmeyen, her şeyi zarar vererek çözen birisi.

Fakat gelsin özür dilesin demişsiniz. Acaba siz o park işgalinden dolayı adamın sinirini bozduğunuz için bir özür dilemeniz gerektiğini düşünüyor musunuz? İsteyerek veya istemeyerek o kişinin canını sıktınız, moralini bozdunuz, sinirini bozdunuz. Ve o konuda hatalısınız.

Birisinden özür beklemeden önce kendiniz hatalarınızı bir görüp hareket etseniz güzel olur.

Dediğim gibi fiziksel zarara karşıyım, o hareket kesinlikle doğru değil. Ama kusura bakmayın hatalı park ediyorsunuz ve ben gelip "ay canımm, hatalı park etmişsin. gelip düzeltir misin?" diyerek senin güzel hatrın için çaba mı harcıcam ? Otoparktan çıkıcam evine gelicem kapını çalıcam tekrar aşağı inicem. Neden? YAPMAMAN GEREKEN BİR ŞEYİ YAPMIŞSIN DİYE.

Hayat keşke düşündüğünüz gibi limoni olsa.
Cahil diyerek egonumu tatmin ediyorsun acaba? O adamın gün içerisinde neler yaşadığını düşünüyorsun fakat benim evimde acil bir işimin olduğunu düşünemiyorsun? Hakaret etmeden önce bir düşünmelisin bence. Yorumların tamamını okumanı da tavsiye ediyorum. ''İlk defa yaptığım bir hata.''