Sadece arkadaşın yazdığı başlığı ve içeriği okudum, gerisini okumadan bende kendi fikirlerimi yansıtayım...
Şimdi bizlerin hep yaptığı basit hatalardan birisi de seoyu tekli baz almak, ama seo dediğimiz kavram biraz bütünseldir. Bunun içerisine sağlam makale,backlink, sem çalışması,sosyal medya çalışması v.s hepsi girer. Ya ben seoya inanmıyorum bir sitem var günde 10 k hitim var diyorsunuz eyvallah hadi bunu bir de oyun oyna, film izle belli başlı sektörel siteler de başarında içerik ile görelim. Bakın biz r10 da en saçma kelime de ilk sıraya girmiş adamın ben seocuyum yeah demesine şahit olduk. Yani seo ve seo çalışmaları öyle basit bir işlem değil. Kah ekip çalışması kah istikrardır.
Evet bugün r10 da bir çok seocu var çığırtkanlık yapanlardan ziyade arka planda ki adamlara bakarsanız zaten kaliteyi görürsünüz, gerçek seocular artık dolandırıcılar yüzünden gün yüzüne pek çıkmamaya sadece belli başlı kişilere hizmet vermeye çalışmaktadır. Ama şunu da başta söyleyim gerçekten herkes çok kolay seo uzmanı olabilir, belki de 1 ayda sadece bazı teknikleri çok iyi kavraması gereklidir.
Yani uzun lafın kısası seo diye birşey var, ama çakma seocu diye de birşey var.