SEO dediğimiz şey arama motoru optimizasyonu. Yani sitemizi arama motorunun seveceği hale getirmek. Google bunun için zaten ücretsiz kaynak yayınlıyor. Diyor ki sitende bunları yaparsan, bunlar olursa ve şunlar olmazsa ben seni severim. Sevdiğim siteyi de önce gösteririm. Olay bu kadar basit aslında.

Tabi bütün bunları google'ın istediği şekilde yapınca 1. sıraya çıkamayız çünkü başkaları da kendi sitelerini daha iyi yapmak için sürekli çalışıyor. Yani SEO işinin belki binlerce değişkeni var. Hatta kesin olmamakla birlikte arama sonuçlarının arayan kişinin alışkanlıkları ile de ilgisi var. Örneğin bir süredir fark edip denemesini yaptığım bir konu, aynı kelimeleri kendi bilgisayarımdan ve eşimin bilgisayarından aynı anda aradığımızda ikimize farklı sonuçlar gösteriliyor. Bu da aslında sadece siteye göre değil kullanıcıya göre de SEO olduğunu gösterir.

Bizim SEO'dan anladığımız ise basit içerik ve backlink ile kısa sürede siteyi ilk sayfaya çıkarmak. Peki sonra ? Backlink üzerine kurgulanmış bir platform ne kadar sürdürülebilir ? Kullanıcının 10 saniyede çıktığı bir site ne kadar süre ilk sayfada kalabilir. Dahası okuyana bir şey vermeyen bir site ne derece başarılı olur ?

https://www.r10.net/adsense-hikayem/...-denemesi.html

Linkni verdiğim konuda hiç backlink almadan sadece doğal yöntemlerle neler yapılabileceğini deniyorum. Konuyu okuduğunuzda backlink olmadan neler olduğunu göreceksiniz.

Kendi niche sitelerimde yıllardır içerik güncellemesi yapıyorum. Eski içerikleri sürekli kontrol ediyorum çünkü arama alışkanlıkları, trendler vb. değişiyor. Tasarım iyileştirmeleri yapıyorum çünkü teknoloji her gün gelişiyor. Farklı içerik kurguları deniyorum çünkü etkileşim yöntemleri değişiyor. Herşey değişiyor yani. Değişime ayak uydurmanız gerekiyor.

Google'ın nasıl siteleri sevdiği belli. Siteleri bu hale getirmenin de binlerce farklı değişkeni var. Bu değişkenler de site kategorisi, hedef kitle, rekabet oranları gibi çok daha başka değişkenlere bağlı. Tüm bu değişkenleri iyi analiz edip attığınız adımların sonuçlarını değerlendirmeniz gerekiyor.

Content is king yani içerik kraldır. Ancak kralı tahtta tutmak için sağa sola para saçmaktan farklı şeyler yapmak gerekir. Siz tarihte sadece para vererek sonsuza kadar tahtta kalan kral gördünüz mü ?