Merhabalar,
İşimle alakalı olarak olduğundan ötürü elimden geldiğince bilgilerimi, bildiklerimi yazacağım.

Bundan önce freelancer olarak SEO işleri yapıyordum. Lakin, asla uzmanım demedim. Bu sektörün uzmanlığı var mı? Yok! Bende konu süslemek için yaptım mı? Yaptım!

Şuanda İzmir'de bi dijital ajansta SEO işlerini yürütüyorum. Okudum, gördüm, görüştüm, derin konulara kadar girdim nedir bu SEO?

Forumda 100 kişiye soralım, 99 kişi SEO = Backlink! Bu görüş tamamen yanlış. Evet, backlink var yok değil! Bende sattım zamanında ama şunu öğrendim. SEO'nun %5'i backlink.

100 farklı kişiye soralım, hepsi SEO = İçerik diyecektir! Kesinlikle haklılar. Ama nasıl içerik? Google senden kullanıcının aradığına ilişkin cevap ver diyor. Makale sayısı +250 diyoruz! 20 Kelimelik makale ile tavan yapan gene var. Kullanıcının isteklerini karşıla, gerisini bırak değil bu olay.

Backlink olayına gelirsek eğer ki; Backlink almak için Majestic, SemRush, kullanmanızı tavsiye ederim. Alacağınız sitenin Rank, Keyword, Hit orantısına bakın eğer birbirini tutuyorsa güzel, ama mükemmel değil!

Backlink nasıl alacağım?

1. En güzel backlink doğal yollarla kazanılan backlinktir.
2. Doğal yollar ile backlink alamıyorsanız, bu kriterlere kesinlike bakın.

2.1 - Hit,
2.2 - Anahtar kelime sıralaması
2.3 - Rank
2.4 - Makalelerine.
2.5 - External, Internal linklemelere (Site dışına ne kadar link çıkmış)
2.6 - Htag etiketlerine uygun bir site mi?

Şuan da ajansta çalıştığımdan ötürü bizim müşterilerimize en çok yaptığımız işlem kesinlikle Internal linklemeler, ve arkasından "SEO uyumlu makale değil" Semantik makale ile onları desteklemektir. Ek olarak; Htaglarını o kadar özen gösteriyoruz. Google, kandırmak amaçlı değil. Kullanıcıya yararlı olsun diye...

Diğer bir konuya değinirsek eğer ki; Sosyal medya bu işin neresindedir?
Sosyal medya bu işin suyudur. Makaleleri kullanıcılara en kısa vadede ulaştıracağınız platform. Özellikle Internal linklere ziyaretçi, okuyucu bir kere tıklasın ve o konu hakkında makale okusun %100 etkisini alırsınız.

Bu kısım alıntıdır:
/topuklu-ayakkabı sayfasına, konuyu ele alan bir blog'tan (örnek: 2019 Topuklu Ayakkabı Trendleri yazısından) link almanız, tıpkı “amca oğlundan aldığınız referans” gibi daha degerli.

İçerik kraldır diyoruz, ama ilişkililik çok daha önemli bir faktör. İç linkleme ve sayfa özelinde verilen bilgiler de aynı şekilde, yani o konu özelinde kalıyor olması gerekiyor.

Eğer ki aklınıza takılan soru, sorular olursa özel mesaj atarak bana yardımcı olabilirsiniz. Bu yorumdan sonra belki 100 kişi mesaj atacak, belki 1 kişi çalışalım diyecektir. Şuan da iş alımını forum içerisinde kapalıdır. Sadece sohbet, ederek bu işi çözebiliriz. Yaparım değil, o konu hakkında tartışırız!

30 Farklı SEO çalışanına SEO ile alakalı olarak soruyorlar ve backlink ne kadar geride olduğunu görüyorsunuz!

High Quality Content - Yüksek kalitede içerik!

İyi geceleriniz olsun.

Düzenleme 2 - 00:05

1. Google sitenizi en son ne zaman ziyaret etti?
2. Hangi sayfaları taradı?
3. Kırık linkleri düzelttiniz mi?
4. Gerekli olmayan linkleri reddettiniz mi?

Bu soruları da kendinize sorarsanız bu yolun başlangıcı için iyi olabilir.