Seo var yaşıyor ölmedi, ama farklı kriterler doğrultusunda farklı taktiklerle var. Sizi sıfıra yakın veya minumum maliyetle ilk sayfaya çıkaran gerçek seo uzmanıdır. Kaliteli içerik, iç seo, backlink alma, reklam verme bunları herkes biliyor zaten. Çok yüksek bütçelerle herkes en iyi seo uzmanı olabilir. Önemli olan kısıtlı imkanlarla birşeyleri başarabilmek.

Her web sitesine alan adı seçiminden başlamak üzere, özel aktif bir çalışma yapılması lazım. Seo uzmanıyım diyen kişi her siteye otomatik olarak gidip 10 edu, 20 gov, 30 sosyal link vb. alıyorsa zaten başarılı olması düşük bir ihtimal. Belki rekabeti düşük olan bir sektörde şansınız yaver giderse.

Şuna emin olun, r10'da seo kompetanı olup ta hizmet vermeyen veya kendisini belli etmeyen çok kişi var. Çok konuşan, reklamını yapan işi biliyor algısı bizleri yanıltıyor olabilir.

Efendim işte kaliteli içerik, isterseniz 5 bin kelime yazın, içeriğiniz tutmayabilir. Doğrusu "kullanıcı tarafından aranan kaliteli içerik" olacak. Kurumsal bir site yaptınız 3-5 yazı, künye, vs. girdiniz. Bir bakıyorsunuz içerisinde hiçbir şey olmayan bu siteye binlerce backlink geliyor. İnandırıcı mı değil elbette. Hiç kimsede olmayan backlinkler sizde olmalı. Peki nasıl olacak? Yeteneğinize bağlı. Paket seoyla bunları elde edemezsiniz.

Bir de rekabeti olmayan kelimelerde ilk sayfada olanlar var Zaten site açıp armut resmi koysan ilk sayfada çıkacak, forumda bunları okudukça çok gülüyorum.

r10 eski seo paylaşımları konusundaki performansından çok uzakta ya da ben denk gelmiyorum. Yabancılara bakıyorum herşeyi paylaşıyorlar.