Adsense den para kazananlar elbette vergi ödeyecekler.
Yurtdışından turist getiren oteller vergi ödemiyor mu?
Bu ülkede herkes kazandığı paradan vergisini ödemek zorunda.
Vergi sisteminde sıkıntı var ama bu sıkıntı gelir vergisi almayarak çözülmez tersine herkesi vergi mükellefi yaparak tüm gelirlerden vergi alarak çözülür.
Bu ülkede liyakat diye bir kültür yok.
Layık olmayan siyasetçiyi seçiyorsun.
Bu adam layık olmayan bürokratlar atıyor.
Layık olmayan bürokratlar layık olmadığı halde memur yapılmış adamları layıkıyla denetlemiyor.
Ve kimsenin layık olduğu yere gelemediği bu ülkede yargı işini layıkıyla yapmayan kimseden hesap sormuyor.
Nereye gidiyoruz sorusunun yanıtı da basit.
Hiç bir yere gitmiyoruz.
Eskiden de böyleydi. Her 6-7 senede bir ekonomik kriz gelirdi.
Ve her ekonomik krizin hesabı siyasetçilerden sorulurdu.
Tek fark artık dış güçler diye uyduruk düşmanlar bulunuyor her türlü başarısızlık için.
Senin gibi gençler ilk kez develüasyon ve vergiler ile karşılaştığınız için garip geliyor size.
Oysa Osmanlı tarihi ve Cumhuriyet tarihi böyle geçmiştir.
Layık olmayan adamların layık olmadıkları yere gelmeleri ile...
Vergiler yüksek falan değil. Sadece gereksiz derecede dolaylı vergi var. Dolaylı vergiyi kaçıramıyorsun.
Direk vergi vermemek için bir sürü takla atıldığı için devlet de bütçeyi denkleştirmek için dolaylı vergilere yükleniyor.
Ezberden vergiler yüksek demeyin lütfen hocam. Türkiye'de gelir vergisinin üst limiti %35, Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde %55-60'a kadar çıkıyor.
Ben bana sunulan hayata bakarım... nasıl yüksek değil. Audi’nin sahibisin 30bine mâl ettiği aracı 50 bine türkiyeye satıyorsun devlette tüketiciye bunu 100 bine vergi dahil kakalıyor. Sen 100’lerce mühendis çalıştır. Ar-Ge için milyonlarca euro para harca 20bin kazan. Devlet 0 gider ile 50 bin kazansın. Bu sözünüze bakarak biz bunları haketmişsiz... Vergi yüksek değil demeniz nasıl bir ironidir bilmiyorum ama yakın tarihte araba fiyatlarından şuanda da gündeme gelen telefon fiyatlarından alınan verginin iki katına çıkarılması gündeminden haberiniz var mı?