Nişanlım ve arkadaşı bir evde kalıyorlar. Kutu kadar ev 950 tl mecburen kabul ettik ve evi tuttuk.

1.si Adam o eve vergi vermiyor çünkü katı katı ve alt kat ile birleşikmiş önceden dublex olarak ve ikiye bölerek üstü de bize kiraya vermiş bunu sonradan öğrendik. Mesela internet başvurusu yapıyorduk daire gözükmüyor. Neyse buna da eyvallah dedik.

Şimdi bu adamda yedek anahtar varmış yeni öğrendik. 2 kızın kaldığı evin anahtarı sende ne işi var? Usulü ile olsun dedim ben gidip konuşmadım ev sahipleri yani kızlar konuştu fakat bildiğiniz ısrar etmelerine rağmen vermemiş anahtarı. Sebebi de evde anahtar unutursunuz beni ararsınız, evde bi şey olur acil girmem gerekebilir vs. Adam paragöz, cahil, tıfıl biri (o para babası klasik tiplerden). Ben tabi küplere bindim fakat yine darba başvurmadım. O zaman yine suçlu ben olurum. Usulüyle emlakçıya gittim dedim adam böyle yapıyor, haklısınız ama adam cins laf geçmiyor dediler. Fakat konuşacaklar. Bana kalsa çoktan gidip ben konuşmuıştum ama mesaja dönmedi telefonunu kapattı.

Polisi aradım kilidi değiştirebilirsiniz ya da anahtarı vermeli dedi. Aradım çünkü oldu da çağırmak gerekti diye merak ettim polis ilgilenir mi diye.

Aranızda illaki ev sahibi olan vardır veya kiracı. Anahtar ev sahibinde durabilir mi? Kiliti de değiştirtmicek karşı çıkıcak buna eminim, bu durum normal mi ve böyle hakkı var mı lütfen bir yorum bırakın.

Zaten depozito vermişiz, eve gelen sorundan biz sorumluyuz bunu da kabul edip imza atmışız. Evde sorun çıksa ev sahibini değil ilk beni ararlar ne haddine senin anahtar tutmak.

Bu konudaki yorum ve düşüncelerinizi merak ediyorum. Son olarak yeni bir avukatı aradım, anahtar onda durabilir. Duramaz diye bir kanun yok polis de bi şey yapmaz kilidi de değiştiremezsiniz mülk onun dedi. Fakat benim sözleşmem varsa mülk benim olmaz mı kiracı olarak? Belediyeye bu adam vergi kaçırıyor desem yaptırım uygularlar mı? Bu bölgede herkes böyle yapyormuş bi şey yapamaz belediye dedi emlak.