Merhaba, konuya şu şekilde başlamak istiyorum. 6 arkadaşız farklı oyunlarda serverlarımız var rust, ca 1.6, go toplamda 4 sunucumuz var ve aylık 250+ ödeme yapıyoruz ve yazın bu sunucu sayısı 6 ila 8 arası sayıya çıkıyor öğrenciler boş zamanlarında ilgi gösterdikleri için ve dolayısıyla gider fazla oluyor. Şimdi sorum şu ben daha önce centos 7.5 vps den başka bir sunucu kullanmadım. Giderleri azaltıp bütün serverları tek bir sunucuda toplamak istiyoruz. bunun için vds mi gerekli dedicated bir makine mi ilk sorum bu. 2. sorum ise bütün serverları tek ip de toplayıp port numaralarını değiştirerek kullanmak istiyoruz yani her sunucu için 1 ip kullanıp masrafı arttırmak yerine 1 ip alıp oyunların portlarını değiştirip kullanmak istiyoruz olur mu. 3. sorum örn vds gerekli dendi vds alındı 8 gb ramli ama dediğim gibi ben centos 7.5 den başka işletim siatemi kullanmadım. bu vdsi centos 7.5 olarak almam mümkün mü eğer mümkün diyelim bu centos 7.5 e lemp, ftp ve 4 oyun serverini aynı vdse kurabilirmiyim yoksa bölümlendirmem mi gerek lemp kurmam gerek çünkü oyunların eklentileri mysql gerektiriyor ve web panelimden bu mysql verilerine erişmem gerek. kısaca vds alıp centos 7.5 kurup bu vdsin içine 4 klasör oluşturup oyunları kurmam ayriyetten lemp kurup web sitesini aktif etmem ayrıca bu oyun sunucuların kendi klasörleri için ayrı ayrı ftp hesabı açmam mümkün mü.
Sunucu bilgisi olan kimse yok mu koca forumda bilgi verecek.