Dedikleriniz mantıklı geliyor fakat ben ekstra bir ücret ödemiyorum ve paketimde de herhangi bir detay yazmıyor yabancı vds almıştım fransa lokasyon, başıma aynı durum geldi firma bana mail atıp bildirmiş böyle denemeler yapılmış siz misiniz değil misiniz diye ve logini kapatmış. Ben bunu gördüğüm için başka firmalarda yoksa eğer eksiklik olduğunu düşünüyorum.
Tabiki firmaların hizmet kaliteleri başka bir durum, yurt dışındaki birçok firma direkt olarak firewall hizmetini kendisi veriyor ama ülkemizde bu tarz yatırımların maliyeti çok yüksek adam 30-40 TL ye VDS satıyor müşteri sayısı 50-60 olunca kalite beklemekde biraz zor olacaktır. Türkiye'de de bu tarz hizmet veren firmalar var tabi 4 gb ram li bi VDS e 40 dolar öderseniz

Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgi almak istiyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilrse çok mutlu olurum. 12 şubat tarihinde bir hosting firmasından aldığım vds içerisinde bulunan adsense hesabım çalındı. Konu ile ilgili windows loglarına baktığımda hep yurt dışı ip adreslerinden, rdp brute force gibi abuse kayıtlarında saldırllar olduğunu gördüm. Bu saldırılar sonucu şifre kırılmış ve adsense hesabımı taşımışlar. Şimdi sormak istediğim arkadaşlar,
1 - ) hosting firması bu durudman ne kadar sorumludur?
2 - ) bu saldırılar olurken hiç mi haberiniz yoktu demezlermi firmaya ?
3 - ) Firma bu işten mahkemeye taşırsak aşağıda bana verdikeri cevap gibi sıyrılabilrmi ?
Hosting firmasının cevabı :
Ukrayna saldırı da almışsınız kırmışlar büyük ihtimalle
Bunları savcılığa belirtip savcılıkta yurt dışı emniyetine haber vermesi gerekiyor.
Türkiye de yapılmadığı için
Bizim size verdiğimiz atıyorum 1 tl karşılığında sunucuyu 7/24 sağlamak bunun şifre Politikası güvenliği size aittir bundan biz sorumlu tutulmayız biz size sunarız kaynakları çalıştırırız mahkemeye dosyaları veririz. Siz bizden kalkıp yönetilebilir sunucu almıyorsunuz binlerce yönetilebilir sunucu için ayda kaç bin tl ödeyen müşterilerimiz var. Sizin yapacağınız işlem hakkınızı savunmak için devlete başvurup gerekeni de devlet yapacaktır.
Bizde destek olacağız devlet bizden ne kaynak istiyor ise sunacağız.
Adsense hesabını devir mi aldınız yoksa size ait bir mail üzerinden mi alınmıştı onunla ilgili özelden bilgi atarmısınız ona göre yardımcı olmaya çalışayım.