Eto'o bitmiş.
Pardon seo bitmiş
SEO dediğimizi insanlar yanlış algılıyor. SEO çalışmalarını çok gizli bilgiler olarak görüyor, seo uzmanlarını ellerinde sihirli değnek var sanıyor. Ben de Seo hizmetleri veriyorum ve bu işleri bilsin bilmesin tüm müşterilerim bu şekilde. Buradaki webmasterlar da böyle.
Google zaten sayfalarca
sıralamalarda başarılı olmak için kendi hazırladığı dökümanları
ücretsiz veriyor. Yabancı olsun yerli olsun insanların kendi deneyimlerini paylaştığı da binlerce döküman var. Temellerini bilip geriye
uygulamak ve
test etmek kalıyor. Çok sayıda kriter var evet, ama bu kriterlerin hangileri daha hayati , daha hızlı sonuç aldırıyor test etmeden bilmek zor.
SEO başlı başına testlerden oluşan bir süreç Google'ın kendisi günlük 1000+ test yaparken hangi SEO uzmanı kaç tane test yapıyor ?
Blackhat var diyeceksiniz çat çat . Blackhat SEO çalışmaları dışında organik çalışmalar kesinlikle 3 günde sonuç vermez. Uzun vadede düzenli çalışmayla sonuç verir ve kalıcı olur. Blackhat vurkaç sektörlerin işine gelir kurumsal firmaların uzak durması gerekir.
Belirli kriterleri bilip , her firma için kendi sektörü ile ilgili strateji çıkarıp bunu da düzenli uyguladıktan sonra başarısız olanı görmedim, en azından başarısız olduğumu görmedim. Stratejiyi doğru belirlemek burada önemli nokta, düzenli çalışmak ikinci kritik nokta.