Böyle bir program yazdım ben com portu ile bağlantı yapıp oluyor fakat atılan mesajları paketinizden düşürmüyor sağlayıcılar bir şekilde anlıyor ve normal sms parası kesiyor..
com portu ile baglantidan kastin nedir hocam?Bu usb modemlerden kullanip AT komutlariyla mi gönderdin yoksa baska bir sey mi var?
Eger AT komutlari kullanmissan, söyle söyleyeyim, bildigim kadariyla telefonlar da zaten AT komutlariyla iletisim sagliyorlar. Onlar da ayni sekilde AT komutlariyla gönderiyorlar ve ekstra bir bilgi eklendigini düsünmüyorum.
Mesela
AT+CMGF=1
AT+CMGS="numara" "mesaj.."
gibi bir sekilde mesaji yolluyorsun.. Mesela gsm operatoru bu AT komutlarina erisebilseydi belki mesajin sonuna bir kod ekler böylece anlardi..
Ben yillar önce bu usb modemleri kullanarak program yapmistim ve paketlerden düsüyordu. Hatta cok iyi hatirliyorum, turkcell'in sitesinde böyle bir durumda hakkinizda yasal islem yapilir gibi bir uyari vardi. O zaman calisiyordu yani paketi kullaniyordu..
Ogrenmek istedigim sey ise; artik AT komutlariyla gönderilemiyor mu? yoksa sen farkli bir seyler mi kullandin?