hozcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

İnternet üzerinde ücretsiz dağıtılan HTML templateleri yönetim panelli scripte çevirip satmak etik bir davranış mıdır? Yoksa script satışı için HTML templatein sıfırdan özel olarak mı kodlanması gerekir. Bu konuda bir merakım var, cevaplandırabilirseniz sevinirim.
Ücretli bir temayı çekerek vb. kullanıp satışını yapmadığınız sürece ücretsiz olarak sınırsız lisans şeklinde dağıtılan temaları kullanmanızda hatta panel bağlayıp satmanızda bir sakınca olacağını sanmıyorum. Tabi en önemlisi müşterinize bunun bilgisini vermeniz gerekir. Örneğin müşteriniz komple bana ait özel bir tasarım olsun diyorsa o halde ona sıfırdan bir tasarım ile fiyatın yüksek olacağını dilerse ücretsiz olarak dağıtılan bir tasarımı kullanarak sadece yaptığınız işin yani panel vb. kodlamaların ücretini alacağınızı belirtirsiniz, müşteriniz kendine özelde kararlıysa ve anlaşıyorsanız hazır kullanıp satmanız etik olmaz. Kısaca emek verdiğiniz iş kadar ücret talep ettiğiniz sürece, kendinizin üretmediği bir sistemi fiyata dahil etmediğiniz sürece bir problem teşkil etmez. En önemlisi vicdanınızın rahat edeceği şekilde iş yaptığınız sürece hiç bir problem yaşamazsınız. Kısaca emeğinizin karşılığını talep edin müşteriye dürüst olun ortada hiç bir sorun kalmaz Bu yazım tamamen genele hitap etmek içindir, kesinlikle sizi suçlama amacı taşımamaktadır, bilgilendirmek amacıyla yazmak istedim.