Üstad öncelikle başarılar dilerim, ben de başladım başladım vazgeçtim, bu defa çıkaracam dedim yine vazgeçtim.. Nacizane kendi karşılaştıklarımdan bir analiz yapacak olursam şunları öneririm;
1. Tasarım kalıplardan uzak olmalı, piyasadaki tasarımlar genelde aynı iskelette, ulusal haber sitelerinden esinlenebilecek çok şey var. Mesela anasayfayı kategorize bloklar halinde göstermek yerine joomladaki mantıkla anasayfa haberi olarak işaretlenen haberler güzel bir yerleşimle anasayfada gösterilebilir.
2. SEO uyumu için adresleme çok önemli, hele ki haber sitesi gibi sürekli güncellenen ve de karşısında yıllardır faaliyette olan dev rakiplerin olduğu bir sistem için neredeyse hayati önemde. alanadi/haber/5 ya da alanadi/haber/ornek-haber gibi bir adres yerine alanadi/kategori-sef/haber-sef gibi bir yapı hem içerik türlerinin doğru kategorize edilmesini sağlar hem de adreste alanadi/haber şeklinde premature bir url belirtildiğinde her defasında 404 göstermekten kurtulmuş olursun. alanadi/guncel adresi güncel haberlerin kategorisi için olsa alanadi/guncel/haber-sef haberin adersi olmuş olur.
3. Laravel gibi ağır bir framework kullanmak yerine Codeigniter tavsiyemdir, HMVC modülü ile birlikte. Hatta ajans hizmeti verebilecek bir sistem yapmayı düşünürsen CI v4 için 2020 tarihini verdi, beklersen Laravelden geri kalır yanı yok alfasına bakınca, kendi bünyesinde Rest API barındırıyor. CI kullanarak hem daha küçük boyutta hem daha hızlı hem de daha özgür bir iş yapabilirsin.
4. Birden çok tema destekleyecek bir şekilde yaparsan prestashop gibi sistemi ücretsiz verip tema ve modüller için bir market alanı oluşturarak gerek kendi geliştireceğin gerekse üçüncü parti geliştirmeler üzerinden güzel bir kazanç sağlayabilirsin.
5. Projeyi GitHub üzerinden geliştirmen sana kodlama, bug tracking vs konularda büyük avantaj sağlayacaktır.
6. CSS Framework olarak Bootstrap güzel olur ancak daha düşük boyutlu W3CSS kullanarak sistemin hızını daha da artırabilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, umarım faydalı bişeyler yazmışımdır