Bu yıl için 20-30 metrekare bir bağ evi için araştırıyorum, konteyner mi prefabrikmi olsun diye. Sonuç olarak kendim yapmaya karar verdim.
Onumuzdeki ay taban betonu atacağım. Biriket tuğla, köşebentler çelik, sandviç panel çatı, iç dış sıvası vs kabası incesi fiyat araştırdım.
Taban betonu sonrası iş 5-6 günden biter gibi duruyor, herşey dahil ustalardan ve malzemecilerden aldığım rakamlara göre 10-15 arası bitecek.
Konteyner taşıması kolay ancak yalıtım çok iyi değil. Prefabrikde araştırınca, çoğu üreticinin kullandıkları malzemenin işe yaramaz ve çok çabuk deforme olan ince teneke olduğu ortaya çıktı.
İyisi çelik ev olanlar, onda da işten yine anlamak gerekiyor. Malzeme kalınlığı, kalitesi çok önemli.
Hazır çelik ev ve prefabrik satanlarda kaliteli iş yapanlarda rakamlar metrekare başına 7000-1000 TL gibi çıkıyor. O rakamlara daha dayanıklı işi kendim beton, gazbeton vs den oluşturabilirim sanırım.
Not olarak görüştüğüm prefabrikçilere göre, konteyner harici çizim ruhsat almak gerekiyor. Bağ evi, gözden uzak yerlerde ise yüzde 99 kimse almadı bugüne kadar diyorlar.