İVR kazanç sistemi nedir bilmiyorum öğrenmekte istemiyorum. Bir site gördüm ona da girmedim beni ilgilendirmiyor.
Birisi vardı çevresine uyuşturucu satıyordu sonradan ağlayanlar şikayet edenler olunca zorla mı verdim (sattım) diyordu. Bir kişi dağıtıyor satıyor alıştırıyordu alışan başkalarını alıştırıyor çocuklara kadar rahatça ulaşıyorlardı.
Bizim gelişimimize katkısı nedir? Bilime teknolojiye çocuklarımıza katkısı nedir?
Günah olsa nedir olmasa nedir, bir işin doğrusu güzeli makbul olanı yok mudur?
Kimse sorsan abi işte mecburiyetten yapıyoruz satıyoruz veriyoruz diyor.
Tamam işte o zaman ülke neden ileri gitmiyor diye de dert yanmayalım.
Çelişki olmasın. Her haltı yedikten sonra bunlar başımıza neden geliyor diye sormaya hakkımız olamaz. Hırsızlarda mecburiyetten yaptığını söylüyor cinayet işleyen adamda, pezevenkte. Bir bahanemiz de bu olmuştur. Belki de gerçekte hiçbir mecburiyetimiz olmamasına rağmen arkasına sığınıyoruzdur.
İşin özü parasal mevzu. Para gelecekse nereden gelirse gelsin. Bu sözümde çelişki var mı hayır, ne *** yediğini bilerek yapıyorsan yap ama bahanelerden bıkmadık mı milletçe.
Neden yani anlamadığım başka mevzu şu, neden her şeye dini olarak yaklaşılıyor. Sizin kendi aklınız vicdanınız yok mu.
Hep birde nedense bu tarz anlamsız şeylerden uzun uzun polemik çıkıyor. Piyango haram mı içki haram mı, iddaa haram mı. Paramızın geri dönüşümü oluyor mu ne faydasını görüyoruz? Bir kısım öcü olarak görüyor bir kısım insan da öcü olmadığını anlatmaya çalışıyor, derdiniz nedir? Ben bunlara haram diyemem bilgim yoktur ancak ülkemize katkısı olmadığını söylemekten çekinmem ispatlı konuşurum. Windows'um lisanslıdır ucuza almıştım ne lisansı bilmem helal mi tabii ki helal bakın size burada güzel şeyler yazıyorum.
Param olsa lisans alırdım nedir şimdi ben windows kullanınca kimin kesesinden ne eksiliyor. Emek verilmiş ucuz olan programların parasını ödemeye çalışıyorum. Ama şimdi enayi de değiliz doları fırlatacaksın sonra etmeyen paralar isteyeceksin. Sonra o paralarla teröristlere yardım edeceksin. Paramızla alamadığımız silahları bedava vereceksin. Bende windows satın alacağım. Tabii ki bu yaptığımda doğru değil ne yapmalıyız açık kaynak kodlu programlara yönelebiliriz.
Batının bu yönde suçu yok mu? Önce alıştırıyorlar sonra bağımlı hale getirerek vazgeçilmez kılıyorlar. Adamların umurunda mı lisans almışsınız almamışsınız onlar sizi bağımlı hale getirerek karşılığını zaten alıyorlar. Sosyal medya, kullandığınız mail adresleri paralı mı? Neden? Üstüne de para koparırlarsa ne iyi işte onlar için. Ulan adamların kesesinden ne çıkıyor yemiyorlar içmiyorlar da bizim mi karnımızı doyuruyorlar! Bizim günahımız onların oyununa düşmek kendi yeteneğimizi aklımızı kullanamamak.