Bakın beyler ben dindar biri falan değilim. Bilen bilir.
O yüzden 2 farklı bakış açısından yazacağım.
Çünkü müslümanım diyen adamlar dinini bilmiyorlar.
1) Dini Bakış Açısı
IVR her türlü haramdır. Açık ayet yok diyenler çıkmış.
Allah sadece haramı yasaklamamış, ayette açıkça harama yaklaşmayın, haramdan uzak durun demiştir.
Bu da islam alimlerinin hepsinin ittifak ettiği şekilde haramların sınırlarını genişletmiştir, harama vesile olan herşey de haramdır sonucunu doğurmuştur.
Rakı için de açık ayet yok. Siz mealden okuyup içki diye gördüğünüz şey kuranda şarap diye geçer.
Çünkü o vakit whisky, rom, rakı yoktu. O zaman şarap haramdır rakı haram değildir diyemezsiniz.
İçki satmak, taşımak, imal etmek de haramdır.
Kuran'da zina haramdır. Zinaya giden yoldaki herşey de haramdır.
Ve aralarında nikah bağı olmayan kadın ve erkeğin telefonda flört etmesi cinsel konular konuşması da haramdır.
Yani islama göre harama vesile olmak da haramdır.
Bu durumda bir müslüman 2 durumda olabilir.
a) Bunun haram ve günah olduğunu bilir ama para tatlı geldiği için ya da ihtiyacı olduğu için bile bile günah işler. Ve Bu durumda günahkar bir müslüman olur.
b) Eğer bir müslüman IVR günah değildir derse küfre düşer. Dinden çıkar ve kafir olur. Kuranda açıkça yasaklanmış haram kılınmış bir eylemin aracılığını yapmak, kaıdn ve erkeğin şehvetle telefonda bile olsa yakınlaşmasını sağlamak kesinlikle günahtır. Buna bana ne bu bence günah değil derseniz imanınız sakatlanır, kafir olursunuz kitabı reddetmiş olursunuz.
2) Etik Bakış Açısı
Eğer müslüman falan değilseniz de bu yaptığınız tamamen etik değildir. İnsanların cinsel açlıklarını kullanıp para kazanmaya çalışıyorsanız bir p@rno yıldızı kızdan bir farkınız yok demektir. İnsanların komplekslerini kullanarak para kazanmanın, insanların cinsel açlıklarını kullanarak para kazanmanın hiç bir saygınlığı yoktur. Bu işi yapanların ahlak, onur gibi sosyal ve etik kavramlar ile alakası yoktur.
Bu işi yapanlar bu forumda bu işi savunurlar, ananıza babanıza da söyleyin bu yaptığınız işi çok etik ise.
Evlenmeden önce kayın pederinize anlatın erkekleri çeşitli numaralar ile ayartıp kadınlarla muhabbet etmelerine aracılık yaptığınızı.
İş başvurusunda referanslar bölümüne yazın bakalım ne kadar etikmiş yaptığınız bu iş.
"Banane abazalar kendileri arıyor." gibi saçma sapan savunma uyduran adamları sürekli duyuyorum. O zaman karı satmak da çok etik bir şey, öyle ya aracının komisyoncunun bir sorumluluğu yok. Abazalar karı sesi duymak istiyor, kadınlar da para kazanmak istiyor. Bu tamamen onların ahlaksızlığı sizinle bir alakası yok siz sadece komisyoncusunuz.
Bir kadının bedenini cinsel olarak satmasına aracılık etmek ile bir kadının cinsel olarak sesini satmasına aracılık etmek arasındaki farkı söyleyin de ben de öğreneyim.