Açıkçası bende detaylı incelemeden önce böyle düşünüyordum. Fakat en çok okunanlar kısmında günlük tekili 100-150 olan siteler bile çıkıyor. Biz özgün haber hazırlıyoruz, bizden 5-6 saat sonra aynı içeriği başkaları giriyor ve o kısımda çıkıyor. Kaynak kodlarına kadar inceledim birşeyi yanlış mı yapıyoruz diye .Google normal aramalarında ilk sırada çıkıyoruz, news de de hep çıkıyoruz ama o en çok okunanlar kısmına gelmiyor bir türlü
Aslında o çıkan sitelerin de bir sürekliliği olduğunu sanmıyorum. Takip ettiğim sektörümdeki siteleri incelediğimde belki 100 haberden bir kaç tanesi önüme çıkıyor. Garip olan benim son bir senedir 5 K haberimden tek bir tanesinin de çıkmaması.
Bir başka garip olay ise; Başka bir news kayıtlı güncel haber sitem ilgilenemediğimden dolayı geçtiğimiz aylarda satmıştım. Bu sitenin news kaydı eski. Ancak ilk günden bu yana resimli çıkma sorunu vardı. Sattıktan 2 gün sonra ise adam çatır çatır Çok Okunanlarda gözükmeye başladı. Buyur buradan yak...
Fazla karmaşık bir durum. Belki zamanla düzelecek bir durum, belki hata, belki de google arama tarafında sitemizin üzerine basılıyor.. İnan çok kafa patlatıyorum ama sonuç değişmiyor.
Bir haber yaptığınız anda harici bir kaynaktan yüksek hit çekip denediniz mi? Müsait bir zamanınızda bir de böyle deneseniz?
Böyle bir deneyimim olmadı benim. Ancak yılbaşı öncesi ve sonrasında bazı haberlerde büyük trafik artışı yaşadım. Hemen peşinden sitemin adı ile arama yaptığımda kartlar açılmış görünüyordu. Trafik düşünce bu durum da gitti. Denemekte fayda olabilir...