Yani farklı ne olması bekleniyordu ki ?

Avrasya Tüneli zarar ediyor.
3. köprü zarar ediyor.
Osmangazi zarar ediyor.
Otoyollar zarar ediyor.
Kütahya Havaalanı zarar ediyor.
Ordu havaalanı zarar ediyor.

İstanbul havaalanı da zarar edecek.
Çanakkale köprüsü de zarar edecek.

Yılmaz Özdil gibi alt alta yazdım kusura bakmayın Bunlar bir çırpıda benim aklıma gelenler. Daha geçen aylarda yayınlanan sayıştay raporlarındaki belediyelerin yaptığı yolsuzlukları ve küçük ihaleleri eklemedim. Ekselem binlerce satır olacak.

Yapılan tüm hazine garantili yap-işlet modeli projeler zarar edecek. Bu model zaten AKP'nin bulduğu rant ve hazineyi soyma modeli. Plan bu yani, plana göre herşey normal.

Bu projeleri yapanların cebi dolarken zarar vatandaşın cebinden karşılanacak. Dünya'da bunun çok örneği var. Romanya, Ukrayna, Venezuela vb. bütün demokrasi görünümlü rant rejimlerinde aynı senaryolar yaşanmış. Bizdeki tek fark insanların geçen yaklaşık 20 yıldan sonra bile hala körü körüne bağlanmaları ve "kudurun, kıskanın, çatlayın" gibi boş nispetler yapmaya devam etmesi.

Kimsenin geçmediği köprünün, tünelin, yolun, havaalanının ve binlerce yolsuzluğun bedelini, parasını cebinden ödeyip fakirlik sınırının altında, sağlıksız sefil hayat sürüp kıskanıldığını sanmak.. neyse devamını getiremedim.

Herkes ektiğini biçer, her millet hak ettiği gibi yönetilir.