Oy verenler olayı sadece ekonomik anlamda değerlendirirse iyi anlamda 1 oy çıkmaz fakat işin içine siyaset girince kör badem gözlü oluyor. Ekonominin E'sinden anlayan ya da az çok markete giden hesap yapan bir insan durumun vahametini görür. Olayı siyasete çekmeyin dediğiniz halde ilk gelen yorum bile ülkenin özeti aslında. Bu ülkede patates, domates kuyruğuna giren 100lerce insan o kuyrukta bile hala İnönüye vs.. giydirmeye çalışıyorken sizin böyle bir anket yapmanız bana absürt geldi. 2.5 ay sürecek bu tanzim olayını bile neden 2.5 ay diye sorgulamayan bir kitleye durumu anlatamazsınız. O yüzden gerek yok bunlara. %90 kötü dese ne olacak? Adamlar hala dünya lideriyiz Abdye kafa tutuyoruz falan sanıyor
Kuyruklar arasında fark var hocam dikkat edelim...
İnönü zamanındaki kuyruklarda YOKTU, yani paran olsa da olmasa da YOKTU ki alasın...
Şimdiki kuyruklar bir tepkidir.. Ülkemde tüm sebzeler yetiştirilirken ve fiyatlar tarlada normal seyrindeyken, benim soframa 1 liralık ürün neden 10 liraya gelsin?
Evet bir sıkıntı var ülkede orası açık, ama şöyle bir hikaye ile durumu özetlemek lazım...
Zamanında şehrin valisi çok gaddar ve dediği dedik birisi... Kimse bir hak sormaya gidemiyor, ya zindan, ya dayak ya da ölüm oluyor şikayete gidenin hakkı.. Şehirde hürmet gösterdiği bir alim var ve herkes ona gidiyor ne olur şu vali ile konuş bize Hz Ömer'in adaleti üstüne davransın diye.. Israrlara dayanamayan Alim de Vali'nin huzuruna varır, durumu anlatır...
Çok uzatmamak için geçiyorum konuşmaları..
Benden Hz. Ömer'in adaletini isterler öylemi ?
O zaman Ömer zamanındaki insanlar gibi olsunlar, ben de onlara o adalet üstüne davranayım der...
Bizim durumumuz aynen bu şekilde şuan..
5000 liralık telefon ucuz gelir gözümüze, parası amerika veya kore ya da çin e gider ama bu paralar...
gel gelelim 3 lira soğan pahallı gelir, neden? Toprakta yetişiyor..
Adidas, Nike ayakkabıyı 300 liraya bulunca ucuza bulduk deriz, ama pazarda el emeği göz nuru kadıncaz belki de tek geçim kaynağı bir demet yeşil soğan 2 lira olunca pahallı der pazarlık yaparız..
Biz kendi kendimizin ayağına sıka sıka, birbirimizi kıra kıra bunları hak eder hale geldik..
Seçilmiş bir lider var, iyisi kötüsü, doğrusu yanlışı ile sahiplenmemiz gereken yerde sahiplenip, şikayet etmemiz gereken yerde şikayet etmeyi bilseydik, emin olun bu fiyatlar olmazdı, olsa da bir kesim farketmez bizi bu fiyatlarla da sınasanız biz liderimizin arkasındayız derken diğer kesim de o insanlara kızıp durmazdı...
Siyasetin amacı ülkeyi bölmek değil, birleştirici, büyütücü işler yapmaktır..
Biz bölünmeye o kadar hevesli duruyoruz ki adamlar da bundan güç alarak her türlü şeyi deniyorlar..
Yapılan iş kısa vade için rahatlatıcı bir etkiye sahip olsa da uzun vadede olması gereken şey bellidir aslında...
Üreticiden o ürünün kaça çıktığını bilecek bir sistem kurmak ve barkod vs bir sistem ile tüketici ürünü alırken hangi tarladan, kaç liradan çıkmış bana kaç liraya satılıyor bilmesi lazım...
Bir diğer mesele de seracılığın belirli bölgeler yerine tüm ülkede yapılabilir bir hal almasını sağlamak..
Tabi herşeyin en başında partilerimiz vs ayrı olsa da, aynı kanı taşıdığımızı, aynı gemide olduğumuzu bilip ona göre gemiye zarar vermemek..