Merhaba, e-ticaret işiyle uğraşmaktayım fakat tüm ürünleri gpay - paytr - sonteklif vs. gibi siteler üzerinden alıp satıyorum artık kendi sitemi sistemimi oturttum ve siteme 3d secure ile ödeme vs. eklemek istiyorum bağımsız olmak için bu yüzden " şahıs şirketi " kurmam yetiyor mu ? yaşım 25 olduğu için vergi de ne gibi değişiklikler oluyor ? bir kaç yerde okudum yurt dışı ürün , yazılım vs satıyorsanız vergiler %1e kadar düşüyor falan diyorlar ? ne yapmam gerekiyor fatura vs. kesmezsem 1 yıl boyunca bana şirketin masrafı ne olur ? Ve Son Olarak Home Office çalışıyorum evimi işyerim olarak göstersem sıkıntı olur mu ? ve son olarak bana bu işleri halletmem de yardımcı olacak bir muhasebeci , mali müşavir arkadaş varmıdır forumda

şimdiden teşekkürler izmirde yaşıyorum bu arada , izmirden tanıdığı olan varsa çok iyi olurdu..
Selamlar.
Devletin genç girişimcilere bir çok teşviki var.
Bazı kalemlerde vergi muafiyeti gibi.
Yurtdışına ürün satıyorsanız kdv olayını pek bilmiyorum ama yurtdışına ödeme yaparsanız +%18 KDV Ödersiniz.
Genelde şahıs şirketleri için kurulumlarda ücret alınmaz, noter masrafınız olur bir tek.
Hayırlı olsun.