kadersiz35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benim şirketin adına sosyal medya hesapları açılmış. Savcılıga suc duyurusunda bulunsam , şahısların bulunma ihtimali nedir ?

Çok uzun bir süreç olacak fakat, devletinde bu tarz işleri pek takacağını sanmıyorum ve yinede r10 ailesine sormak istedim..
Kişi sizin adresiniz veya sizin şirketiniz üzerinden bir alışverişe girişmiş ise bu suç teşkil eder, hem vergi hem maliye hem de yasal olarak... Üstüne düşerseniz ve şikayet ederseniz bu üç kurum da incelemeye alır...

Kişi sizin adınıza olacak şekilde paylaşım vb şeyler yapıyor veya marka adınızı karalıyorsa bu maddi manevi tazminat sebebine girer, bunu da işini bilen bir avukat ile beraber yürütürseniz o kişinin ip adresi vs, herşeyini mahkeme ister ve bulur mahkemeye çıkarır..

Kişi sadece hesap açmış ama sizinle alakalı olmayan paylaşımlar yapıyor ise, bu bir suç teşkil etmez, zira sizin adres telefon vb bilgilerinizin olmadığı bir sayfa olur, kişisel amaçlı kullanıyor olur...

Hiç uğraşasım yok diyorsanız, ilgili siteye şikayet edip, firma isminin sizin olduğunu belgeleyen belgeleri yüklemeniz durumunda kapatılır
Ama ben bununla uğraşacam diyorsanız, muhattabınız, Savcılık, eğer satış vb şeyler de var ise sayfada, Maliye ve Vergi dairesi de bu muhattaplara eklenir