Bir kargo sektörü çalışanı olarak yaklaşık 2 yıl önce kendi blogumda bu konuda bir yazı yayınlamıştım. O günlerde bunu pek mümkün görmüyordum. Şimdi de mümkün görmüyorum Sorun zaten drone değil, kargo teslim edebilen drone yapmak çok kolay. Sorun kargo teslimatının yapılacağı ortamın oluşması.

Türkiye'de GPS hala yeterince hassas değil. Ayrıca adres sistemi karışık. Örneğin İstanbul'da oturduğum evin resmi kurumlarda 4 farklı adresi var. Ankara da bundan çok farklı değildir. Adres - koordinat eşleştirmesi zaten yok. Drone neye göre kargo teslimatı yapacağı yeri bulacak ? Bunun yanında başka sorunlar da var, blogda yazmıştım.

Ptt son zamanlarda kargo alanına güzel yatırımlar yaptı ancak dağıtım sistemi ve teknolojisi hala çok geride. Ptt kargo zaten kendi know-how'u olan bir şirket değil, posta dağıtımı sistemini kargoya entegre etmeye uğraşıyorlar ama bunun için daha çok zaman var.

Drone ile teslimat konusu da PTT'nin teknoloji yatırımlarının bir PR çalışması. Tam otomasyonlu bant sistemi yaptık deseler kimse umursamaz ama konu drone olunca her yerde haber oluyor

Drone ile kargo teslimatı