Yayınevinin teklifi, bedava kitabını basalım ama kitapyurdundan bir ayda 300 adet satış garantisi ver dedi. Sizce satılır mı?

Edit: İlk baskı 500 adet. Satılmazsa eğer 5000₺ taahüt ediyorsun.

Edit2: Ücret verirsen eğer 2500₺ diyorlar. 500 adet baskı, reklam ve dağıtım için

Kitabın konusu;

Kendi hayatımdan postmodern tarzda bir roman oluşturdum. Kısaca özetleyecek olursam, yüzme bilmeden gemi kaptanı oldum, eğitim almadan ön grup olarak bir çok konserde bateristlik yapacak seviyede bateriyi tek başıma öğrendim, hiç kurs almadan resim öğretmenliği derece ile kazandım ve en iyi başardığım şey ise ismimi söyleyemez halde kekemeyken çağrı merkezinde 6 ay üst üste en iyi temsilci seçilip sonrasında kendi çağrı merkezimi açmak oldu.

Yani herkes her şeyi yapabilir. Yeter ki arzulayın demek istediğim bir kitap oldu açıkcası.

Yayınevi Tarafından Gönderilen Sözleşme İçeriği;

SÖZLEŞMENİN KONUSU:
a) Yazar’ın kendisine ait olduğunu beyan ettiği “LÜTFEN BURAYA ESERİN İSMİNİ YAZINIZ” adlı eserinin Yayıncı’dan başkasına yayınlatmama yükümlülüğüdür.
b) Yayınevi ilk baskıda 500 adet kitap çıkarır. Yazara kitap verilmez. Yazarın onayı alındıktan sonra 500 ile 5000 arasında müteakip baskıya geçilir.
c) Yazar, basımı gerçekleştirilen 500 kitabın 300 adedinin www.kitapyurdu.com sitesinden yayımlanma tarihinden itibaren 1 ay içinde satılacağını taahhüt eder. Satılacağı taahhüt edilen 300 adet kitabın 1 aylık süre içinde satışı gerçekleşmediği takdirde; yazar, yayıncının editöryal hizmet, iç tasarım, kapak tasarım, baskı ve işletme maliyetleri için 5.000,00 TL’yi yayınevine iade talep etmemek üzere ödeyecektir.
Tüm vergi masrafları ve örnek kitapların masraflarını yayınevi üstlenir.
1) SÜRE
Yazar üst kısımda adı geçen Eser’ini bu sözleşmedeki şartlar çerçevesinde Yayıncıya beş (5) yıl çoğaltma ve yayma hakkını devreder.
2) TELİF ÜCRETİ, ÖDEME ŞARTLARI, ÖDEME ZAMANI:
a) İlk beş yüz (500) adet kitap için Yazar’a herhangi bir ödeme yapmaz.
b) Beş yüz (500) adedin satışının gerçekleştirilip, kitabın yeniden basımlarının satılması halinde; kitap adedinin satış tutarının yüzde yedisinin (%7) telif bedeli Yazar’a ödenecektir.
c) Basılı mevcudunun tükenmesi halinde Yayıncı, Eser’in yeni basımını kendiliğinden gerçekleştirir. Eser’in her yeni basımı için Yazar’ın onayının alınması mecburi değildir.
d) Kitap isteği halinde Yazar’a kitabın etiket fiyatından %50 indirim yapmayı taahhüt eder.
e) Yazar, eserin basılmasından itibaren geçen 6 aylık sürelerin sonunda Eserin stok durumu hakkında yayıncıdan bilgi isteyebilir.
f) Telif hakkı bedellerinin ödenmemesi durumunda sözleşme feshedilmiş sayılır.
g) Her türlü ödeme 6 ay sonunda satılan kitap Yazar’ın banka hesabına yapılır.
3) YAYINLAMA ZAMANI
Yayıncı, sözleşme konusu Eser’in yazar tarafından basımına onay vermesinden itibaren 1 ay içinde yayınlamayı taahhüt eder. Aksi takdirde toplam ilk baskıya ait telif ücretinin tamamını 30 gün içinde Yazar’a ödemekle mükelleftir.
4) YAYINLAMA HAKKI
Eserin kapağında yazar ismi ve eserin ismi açıkça belirtilir. Yayıncı, eserin içeriğinde yazar’ın izni olmadan hiçbir değişiklik yapamaz. Eserin içeriğinden yazar sorumludur.
a) Yazar, yayınevince hakları satın alınan eseri üzerinde üçüncü şahıslara ait bir telif hakkı bulunmadığını, eserin kendisine ait olduğunu ve üçüncü şahıslarca aksi bir talep durumunda kendisinin hukuken sorumlu olduğunu, beyan ve kabul eder.
b) Üçüncü bir şahıs, yazarın sahibi olduğunu iddia ettiği eserin kendisine ait olduğunu veya kendi eserinden esinlendiğini iddia ederek yayınevine karşı dava açarsa, bu davaların hukuki ve cezai sorumluluğu yazara ait olacaktır.
c) Yazar eserin mali haklarını başka şahıslara önceden devretmediğini ve bundan sonra da devretmeyeceğini ve yine bu eseri aynen veya değişik adla veya kısmi değişiklikler yaparak başkalarına kısmen de olsa devredemeyeceğini beyan ve kabul eder.