WebxGroup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi biz bu marka için başvururken
1. Testel diye başvursak logoda testel software yazsa bir problem olurmu yoksa software silip testel olarak mı bırakmamız gerekiyor ?

- Marka başvurunuz ne ise logo da o geçmek zorunda. Eksik veya Fazla kabul edilmiyor.

2. Testel Software diye başvurmak yerine testel diye başvurabilirmiyiz ne farkı olur gidip testel software i birisi tescilleyebilirmi ?

Testel Software diye marka tescil aldığınız sınıf örneğin 42. sınıf ( bilişim sınıfı ) ise, aynı isimle aynı sınıfta tescil yapamazlar.

3. Testel Software diye başvurduğumuzda testel .com .tr olarak alabilirmiyiz yada testelsoftware .com.tr olarak mı almak zorundayız ?

Evet alabilirsiniz. İki domainde alma hakkınız mevcut. Testel.com.tr ve testelsoftware.com.tr şeklinde.

4. Testel Yazılım diye başka birisi tescilleyebilirmi ? yazılım veya software olarak yazmasak bir sıkıntı oluştururmu sonuçta o sınıfta olucak,
Bir de tek bir sınıf tescillemek mi mantıklı yoksa birden fazla mı ?

testel yazılım ve testel software aynı kelime. İngilizce yazması veya türkçe yazması bir şey ifade etmiyor.
İki sınıf şeklinde tescil yapmanızı öneririm.

42. ve 35. sınıflarda.
Öncelikle konuya yazan diğer arkadaşlarada sizede teşekkürler,
Ozaman Testel Software olarak başvuruyorum 35 ve 42. sınıflarda en mantıklısı bu, peki biz bu 2 sınıf için ödemeyi yaptık marka tescilimiz onay sürecine gitti onaylandı ondan sonra bir ücret yatırılıyor şuan tam hatırlamıyorum, o ücreti tek sınıf da olsa 3 4 sınıfta olsa aynı ücretmi sınıf başına yükseliyormu ? bir de testelyazilim com.tr yi de alabilirmiyiz aynı kelime olduğu için ? sonuç olarak testelyazilim testel testelsoftware .com.tr adreslerini alabiliyormuyuz ? teşekkür ediyorum ilgilendiğin için.