SeripoSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bununla ilgili ilk olarak r10 da panik atak adlı bir başlıkla yaşadıklarımı anlatmıştım, birçok arkadaşım buradan öneri ve desteklerini esirgemediler.

parasal konular sebebiyle bir panik atak krizi geçirdim. 1 hafta boyunca sürekli uyumuştum çünkü uyanık olduğum her an ya güldür güldür izleyerek unutabildim ya da uyudum. uyanık olduğum her an zulümdü. yanımda kimsem yoktu ve 1 hafta boyunca neler çektiğimi hastalığı yoğunluğuna yaşayanlardan başka kimse bilmez. 1 haftadır falan çok iyiydim ara ara yine panik atak krizleri gelmeye çalıştı fakat kendi kendimi telkin ederek geçirdim krizleri 2 gündür nefes alamıyordum. bugün randevum vardı ve hastaneye doğru yola çıktım. yolda yanımda para kalmadığını görünce bir kriz daha geçirdim. bu kriz şu şekilde başlıyor. param yok, ya bir şey olursa su almaya ihtiyacım olursa, nefes alamıyorum, başım dönüyor, şimdi düşüp bayılıcam diye düşünürken bir bakmışsın krize girmişsin. bugün bir psikiyatra giderek anti depresan ilaçlarını aldım ve yarından itibaren kullanmaya başlayacağım. biri tranko-buskas diğeri ise paxera ilk ilacı kriz anında kullan hiç yanından ayırma dedi. ikinci ise her gün kullan sakın ihmal etme dedi. birkaç yorum okudum ilk başta pek etkisi olmuyormuş fakat mutluluk hormonu salgılayarak ve kullanan kişiyi hissizleştirerek bütün duygularına engel oluyormuş. yan etki olarak ise iştah açıp şişmanlığa neden oluyormuş.

bu süreçte psikolojik olarak nasıl iyileşebilirim bunun hakkında bu konudan daha önce mustarip olan arkadaşların önerilerini almak beni çok rahatlatacaktır. şimdiden herkese çok teşekkür ederim
-
Bende geçen yıl çok çektim, sürekli acilde buluyordum kendimi. Baş dönmesi göğüste ağrı tansiyonun 18-19'lara kadar çıkması hiç üşümemem Ankaranın -17'lere kadar düştüğü günlerde pencere açık yatmam. İlk başlarda ne olduğunu bilmediğim için baya sıkıntı çekiyordum 6 ayrı bölüm gezdim en sonunda acilde beni resmen check-up yaptılar baktı doktor bir şey yok seninki psikolojik dedi. Psikoloğa gittim prozac başlattı 2 ay kadar şurup içtim sonra hapa döndüm 8 aylık tedavi ardından komple iyileştim ve ilaçları doktor bıraktı. Şuan gayet iyiyim.

Sende olduğu gibi bendede çok fazla vardı kaygılanma herşeyi kafaya takıyordum ilacın baya etkisi oldu. Hemde öyle bir olduğu b12 seviyem düştü. Normal bir insanda 600 kadar olması gerekirken benim değerler 100 'e kadar düştü. (En büyük etken kırmızı et ve yumurta sevmemem.) Daha sonra b12 iğnesine başladım 5 iğne vuruldum hafızamda iyileşti.

Çok kötü günler geçirdim umarım sende en kısa sürede atlatırsın.

Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam antidepresan batağına bir düştünüz mü kurtuluşunuz yok, bağımlı olarak yaşarsınız.

Sizden ricam 1-2 gün Sarı kantaron otu dener misiniz? Doğal antidepresandır ve bağımlılık, içmediğinizde yoksunluk yapmaz. Bunu bu batağa düşmemeniz için söyledim, ilaç sektörü çok büyük bir sektör ve psikiyatristler direkt ilaca yönlendiriyorlar, oysa herkesin ayrı bir hikayesi var...

Aktarlarda satılıyor. İnternete sarı kantaron çayı yazarak araştırabilirsiniz.
Ne alakası var hocam? Dışardan duyma bilgiler bunlar doktor kontrolünde ilerlenirse böyle birşey yok. Zaten doktor kontrolü olmadan devam etmek imkansız ilaçlar yeşil reçeteli elini kolunu sallayarak alamıyorsun.