Ya ben ne yapayım alanım yapay zeka kafadan işsizim bu ülkede. Dostlar evrensel ahlak kuralı ya da başka herhangi bir kural yoktur olamaz. Birey öncelikli olarak kendini düşünmek zorundadır. Şu şartlarda imkan varken gitmeyen insan zaten problemlidir. Ben de yazın Almanya oradan da Japonya ya da kore tarafına gideceğim. Çok güzel projeler vs.. var kafamda. Sokaktan 100 kişi çevirsem 1 2 kişi yapay zeka nedir diye biliyordur. Ülkenin probleminden insanlar gelişemiyor. Yediğiniz yemekten aldıgınız havaya kadar her şey berbat bir hal aldı.

Çevremdeki insanlar Boğaziçi Odtü vs.. de okuyan nitelikli ve donanımlı olarak kabul edilebilecek gayet pırıl pırıl insanlar. İnsanların %90nı mezuniyet sonrası ne yapıp edip gitmem lazım diyor. Gençler(şahsım dahil) toplu toplu kaçıyor. Varsın kötü adam olalım. Varsın hain ilan edilelim. Doğru budur. Gerçek budur. İnsanca yaşamanın ve insanca yaşatmanın mücadelesini veren her insan benim kardeşimdir. Boynu yere eğilmeyen dik duran alın teriyle çaba emek sarf eden insanlarımız birer birer gidiyor. Geride kalanlar mı ülkeyi ileriye taşıyacak?

Sanayi 4.0 kaçarsa avrupanın pakistanı oluruz. Bu iş şakaya gelmez. Bizim şu an yapay zeka, sanal gerçeklik, iot, arttırılmış gerçeklik, crispr falan konuşuyor olmamız gerek. Eline kitap almamış bilimden sanattan habersiz insanlar gözleri kör olana kadar okuyacak kadar kendini geliştirmeye ilerletmeye adamış insanlara hain(onlar hayin diyor tabi ) diyor. Bunu ben sindiremem. İnsan olarak bu yorumu yapıyorum sadece insan olarak.

Bundan 10 sene sonra demek istediklerimi anlayacaksınız. Dünya çok başka bir yere evriliyor. Dünya nerede biz neredeyiz.