delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen bir gazetede okumuştum yapılan bir ankette ihtiyaç kredilerinin yarısından çoğu telefon yeni beyaz eşya vb ihtiyacı olmayıp yenileme yapanlar çekiyormuş.

Madalyonun diğer yüzü. Elbette ekonomik bir daralmanın içerisindeyiz fakat bizim insanımız ayağını yorganına göre uzatmaz. Cebinde çay parası olmayıp iPhone X için kredi çeken insanlar tanıyorum. Evleneceği zaman 80 bin lira masraf edenler gördüm ben.

1 ev 2 de ihtiyaç kredisi ödüyorum şu anda. 1 tanesi araba için çekildi (gerçi sattık arabayı aldığımız yere iade ettik, gelen parayı da kullandık) diğer kredi de parça parça olan borçları bir arada toplamak için çekildi. Şükürler olsun ödeyebiliyorum.

Şimdi mesajımın başını okuyarak tepki gösterenler olacaktır fakat nasılsa öderim aylık 1000 lira ne ki diyerek kredi çeken sonra işten çıkartılan veya çıkan insanlar için bu darboğaz çok kötü bir durum.

Arama analizini nasıl yaptınız bilmiyorum ama her seçime yaklaştığımızda bu tür konular açılır gazetelerde internette bu tarz haberler yazılır.
Hocam yorumunuzu tamamen okudum ve şunu söyleyebilirim ki, cebinde çay parası olmayıp iPhone X için kredi çeken insanlar genelde (gösteriş meraklısı olmasa bile) toplumda konuşmalarıyla, zekasıyla, bilgisiyle değil de parasıyla ve görünümüyle ortaya çıkmak isteyenler oluyor genelde. Bunun sebebi de aslında onlar değil sadece, şuan düzen böyle işliyor. ortalama 20-30 yaşlar için konuşmam gerekirse (diğer yaşlar hakkında çok bilgim yok daha o kadar erişemediğim için ) bekar bir erkek evlenmek için 80-100 bin tl masrafı evleneceği kadın ve ailesini isteklerinin bitmemesi, yok düğün salonu şöyle olsun yok şöyle bir yerde düğün yapalım yok cart curt demesinden kaynaklı yapıyor. 80-100 bin tl ye düğün kalmadı artık, daha da yükselmeye başladı en az 40-50 bin tl lik takı isteniyor altın olarak. Eve 20-30 bin tl lik eşya her şey sıfır olacak, ev kendinin olacak 200-300 bin tl. Araba dersek en az 60-70 bin tl lik araban olacak. Bunlar var ama 1000tl lik telefon kullanıyorsan bir yere oturup takıldığında masaya iPhone X koyamadıktan sonra kim seni kaale alsın(!)

maalesef durum üstte yazdığım gibi, zaten bunlara kulak asmayan insanlra kendi halinde yaşıyor, o tarz bir eş de bulabilirlerse evleniyorlar masrafsız ama bu oran çok az. Biz maalesef çok zengin ülkelere özenmekten bu hale geliyoruz, biz o kadar zengin değiliz. TV'deki holding sahibinin oğlu dizilerine inanmayın lütfen inanmayın yalan, ülkeyi holding sahiplerinin oğuları oluşturmuyor maalesef.