Başlık ilginç olsa da doğru, aslında ufak tefek hastalıklar olsa da yaklaşık 10 yıldır hastane yüzü görmedim. Birtek başparmak çıkrısı vardı o da gut olmuşum hacamat oldum düzenli bişeyim kalmadı.
Neler yapıyorum;
- Düzenli su içerim,
- Sürekli terlemeye özen gösteririm,
- Hacamat (özellikle kafa arkasından) düzenli yaptırırım.
- Tuvalete gitmeyi asla ertelemem,
- Basit şeyleri stres yapmam,
- Burnuma çok su çekerim (her abdest aldığımda bunu yaparım ki zaten yapmak zorundayız hele gusül abdestinde mecburiyet). Hasta olduğumda buruna su çekmeyi daha sık yaparım. Netten araştırabilirsiniz üst solunum çökerse hasta olursunuz,
- Burnumu sürekli silerim hiç çekmem,
- (afedersiniz) balgamı asla yutmam,
- Meyve yemeye özen gösteririm.
- 19 yıldır sigara içmiyorum (@fatii hatırlattığınız için teşekkür ederim

)
Bu kadar. Özellikle burun olayına dikkat edip de nezle grip olanı görmedim. Ha şimdi burnum akmıyor mu elbette akıyor, şu anda dinleniyorum ama hastaneye gitmiyorum, düzenli silince düzeliyorum hemen.
Başka tavsiyede bulunan arkadaşlar olursa konu altından konu içerisine taşırım.
Bu arada ilaç da kullanmaktan nefret ederim. Çünkü neredeyse tüm ilaç reçetelerinde net bir bilgi yazılmaz, şuna da alerji yapabilir, şuna da yan etkisi olur gibi cümleler tüm reçetelerde mevcuttur. Doğal yoldan bişeyler yapılmalı.