Öncekiyle 3 yıl evli kaldım. Hatunu uyandırmazsan öğleden sonraya kadar uyurdu. Akşam eve gelince evi toplamaya başlardı. Ben buna laf söyledim diye çekti gitti. 1 hafta sonra dava açtı. Tamam bitsin dedim diye ben bitiren oldum bunların gözünde. 2 yıl dava sürdü. 150k maddi, 150 k manevi, 1500 TL nafaka, 500 gr altın, 6 yıllık borcu olan evimi istediler. Maaşıma haciz koydurdular. Tam 2 yıl süründüm mahkeme koridorlarında. Hakim 13k tazminat, 500 TL nafakaya hükmetti. Hemen kalan mallar için tekrar dava açtılar. Temyize gittim. 1 yıl da temyizde kaldı dosya. Sonunda davaları tamamen düştü. Çünkü zaten iddialarının hiç bir kanıtı, desteği yoktu. Sonra geldiler anlaşalım dediler. Mutfaktaki tencereleri alıp sktr oldular.
Kadın cinayetlerinin sebebini çok iyi anladım ben. Devlet de ihtiyacı olan milyonlara bakıyor. Bu kadınların bakımını da eski kocaya yüklüyor. Devletin tek derdi üzerinden sorumluluğu atmak.
valla hocam işte bütün korkum benim o bide işten gelince azarlar küfreder aşağılar ise pisikoloji kalmaz.yarabbi çok tedirgin olduğum bir olay.eskiden köy kadınları sabah 4 te kalkar malları inek olan ineğininin sütünü temizliğini yapar geri kalan ise bağ bahçe ekmek yapmak şimdi öyle lüks ki hayat..elinde kumanda internet avm vay vay offffff... evde inek beslesen kurbanda hiç yoksa değeri oluyor böyleleri beslemek işkence olur.
Ben eşit kusurlu olarak boşandım, zerre kusurum yoktu fakat hakimler tamamen kadın tarafını tuttuğu için bu da bir başarıymış çok nadir bu tür davalar olabiliyormuş.
Şimdi ben evlenmeden eski eşim çalışıyordu. Eski kayınım ve kayınvalidem "Biz kızımıza bakarız sana ihtiyacımız yok" diyerek sırf onların egosu yüzünden boşandım. Sonra ne oldu, vay efendim evdeki eşyaları yolla, 150 bin lira tazminat ver, sonra aylık 2000 tl nafaka (6 yıl önce).
Sonuç itibariyle 450 lira nafakaya karar verildi (oğlumun nafakası dahil).
Dediğim gibi eski eşim önceden çalışıyordu şimdi çalışmıyor, neden çünkü nafaka kesilir. İşe girmesi de yeterli değil asgari ücretten fazla alması gerekiyor ve benim bunu patlamam gerekecek. Ben çalışmadığım halde nafaka vereceğim fakat kadın çalıştığı halde asgari ücret olursa yoksulluğu ortadan kalkmıyormuş nafakaya devam.
Evlenmeden ve ölüm olmadan nafaka bitmiyor.
Şimdi burada diyecekler bana 450 lira her ay sanki kazanamıyorsun. 3 ay ödemedim çok kötü bir zaman geçiriyordum hatta konu açmıştım 15 bin lira borcum var kafayı yiyeceğim diye tam o döneme denk geldi. Nafakayı ödeyemedim diye mahkemeye verdiler ve mahkemeden haberim yok, neyse tebliğ falan gelmedi ben o arada halen ödeyemiyorum. Ardından polis uygulamasında beni nezarete attılar, çağlayan adliyesine götürülürken ve içeri girerken kolumda kelepçe vardı, bunun nasıl psikolojik bir bunalım olduğunu bilen bilir.
Ödeseydin kardeşim diyebilirsiniz fakat ben o parayı ömür boyu ödeyeceğim. Hani derler ya bekara karı boşamak kolay diye ha işte bu konuda atıp tutanların hepsinin durumu istisnasız bu.
Almanya'da nafaka süreli, yani devlet diyor ki sen hayata tutunmak zorundasın, çalışacaksın öyle boş boş oturamazsın fakat nafaka alan kadınların %99 u nasılsa ömrünün sonuna kadar para alacağı için çalışma ihtiyacı duymuyorlar, erken emeklilik.
İşinize gelince hayat eşit, haklar eşit, çalışma şartları eşit ama iş nafakaya gelince ben mağdurum hadi ordan...
Değerli hocam,
Eski eşimin babasından kalan evi var, köydeki ev kendilerinin, ailesinin durumu çok iyi fakat mahkeme diyor ki yoksulluğa düştü nafaka vereceksin. Ben çalışmıyorum çalışsam asgari ücret alacağım, kanunen kesinti maksimum 4'te 1 i oluyor e o zamanın asgari ücretine göre bu da yetmiyor o zaman diyor ki devlet bu 1 parça benim işime gelmedi üstünü sen tamamlayacaksın.
Açık ne net söylüyorum kanun burada herşeyiyle kadının yanında. İyi yada kötü.
ben nası evlenecem bir fikir verin valla çıkmaz oldum bu işin içinden 3 senedir bir haber okudum bu olay üzerinde hep araştırdım.sonuç kölelik.ne yapacağımı bilemedim