Tasarım için önce hayal gücünüzü aktif olarak kullanmanız gerekmektedir. Bir şeyi hayal edebiliyorsanız onu programa aktarabilirsiniz. Ben kendim bir video veya eğitim ile bu işi öğrenmedim. Tamamen deneme yanılma yöntemi ile bir yerlere geldim.. Photoshop ile ufak banner işleri yaparak başladım yeri geldi ödeme almadan kendimi geliştirmek için işler yaptım çünkü sürekli tekrar gelişmek için en iyi yöntemdir. Gördüğünüz bir tasarımı yapmaya çalışın işte bu oldu dediğinizde daha iyisini hayal etmeye çalışın.. Daha sonra hayalinizi kullandığınız programa aktarmaya başlayın ama bu sefer bir örneğiniz olmasın sadece hayalinizde ki tasarımı düşünün. UX olmadan ortaya bir UI çıkartmayın eğer çıkartıyorsanızda kimseden fikir almanıza gerek yok siz yaptığınız işi beğendiğiniz tasarım ile kıyaslayın kimsenin sizi pohpohlamasına ya da kötü yorum yapmasına izin vermeyin çünkü UX olmadan bir tasarım çıktı ise zaten o çalışmanın %50 'si eksiktir gelen yorumlar ile kendinizi ya üzersiniz ya şımartırsınız

UX için ise önce kullanıcı gibi hayal etmeniz gerekir yazı boyutları renk seçimleri temanın dizilimi yapısı herşeyi baz almanız gerekli ve kullanıcıyı hedefe ulaştırmalısınız

Kendinize güvendiğiniz zaman bir Behance ve Dribbble profili oluşturun çünkü şimdi oluşturup tasarım paylaşıp ileride daha iyi yerlere geldiğinizde bütün geçmişinizi silmeniz gerekecektir

Bu sektörde olup kazanmak istiyorsanız bol deneme yanılma yapmalısınız ve çalışma prensipleriniz olmalı.. İyi forumlar dilerim inşallah birşeyler anlatabilmişimdir