Tasarım programlarının yanı sıra ben öncelikle hayal gücünüzü gelistirebilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Hayal ettiginiz, gördüğünüz nesne, obje vb materyalleri el cizimlerinizle deneyimlerken pratik hale getirirken farklı bakış açısı ile denemeler yapabilirsiniz. Bu görüş, bilgi dağarcığını ise pinterest, behance, dribbble benzeri platformlardaki isleri cok inceleyerek daha farkli sekilde düşünerek denerseniz hızlı yol almanıza yardımcı olacaktır. Belli bir fikre tasarım çizgisine ulasmak icin adobe illüstratör ile benzer isleri : logo tasarımı vb. işlerinizde deneyim kazanmak için ilk etapta aynı nesneleri, logolari tekrar tekrar çizerek başlayabilirsiniz. Bu size pratik el becerisi katacaktır. Belli bir zaman sonra kendiniz gelişiminizi devam ettirip kendi tarzınızla çizimler gerceklestirebilirsiniz. Dijital banner, sosyal medya tasarımları, web vb islerinizde ise photoshop programina sonradan yöneldiğinizde aşama aşama geldiginiz için daha kolay hale geldigini göreceksiniz. Adobe serisinin photoshop, illüstratör grafik tasarımcıların çoğunlukla kullandığı programların başında gelir.
Simdiden kolayliklar diliyorum.