Arkadaşlar artık bu işlerle ilgili denetimler sıkılaşıyor. Yıllık 100 tl kazanıyorum veya 100bin tl kazanıyorum diye bir şart yok. Devlet diyor ki 1tl bile olsa sürekli gelir elde ediyorsan bunun vergisini ödeyeceksin. Gelirinin ne kadar yüksek olduğuna bağlı olarak hızlı bir şekilde farkedilirsin. Ama benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla yavaş yavaş herkesi çağıracaklar.

Yapılması gerekenler basit. Bir muhasebiciyle oturup görüşün. Serbest meslek olarak işe başlayacaksınız ve bir şahıs şirketi kuracaksınız. Aylık muhasebeci, stopaj, vergi, kayıt olunması gereken odalar falan filan derken ortalama 500 lira gider olacaktır. Bunu göz önüne alıp ona göre davranın. Ha bir de sigortanız yoksa (herhangi bir işte çalışmıyorsanız) bağkur ödemeniz gerekiyor. Bağkurla birlikte zaten bin lirayı devirecek.

İşe başlamak da çok basit. İnteraktif vergi dairesinden başvurunuzu yapıyorsunuz ve 1-2 gün sonra ilgili memur gelip 10dk da yoklamanızı alıp gidiyor. Sonrasında vergi levhanız çıkıyor. Çalışma adresinizi evinizi gösteriyorsunuz ve home office çalışacağınızı belirtiyorsunuz.