Geçen bir gazetede okumuştum yapılan bir ankette ihtiyaç kredilerinin yarısından çoğu telefon yeni beyaz eşya vb ihtiyacı olmayıp yenileme yapanlar çekiyormuş.
Madalyonun diğer yüzü. Elbette ekonomik bir daralmanın içerisindeyiz fakat bizim insanımız ayağını yorganına göre uzatmaz. Cebinde çay parası olmayıp iPhone X için kredi çeken insanlar tanıyorum. Evleneceği zaman 80 bin lira masraf edenler gördüm ben.
1 ev 2 de ihtiyaç kredisi ödüyorum şu anda. 1 tanesi araba için çekildi (gerçi sattık arabayı aldığımız yere iade ettik, gelen parayı da kullandık) diğer kredi de parça parça olan borçları bir arada toplamak için çekildi. Şükürler olsun ödeyebiliyorum.
Şimdi mesajımın başını okuyarak tepki gösterenler olacaktır fakat nasılsa öderim aylık 1000 lira ne ki diyerek kredi çeken sonra işten çıkartılan veya çıkan insanlar için bu darboğaz çok kötü bir durum.
Arama analizini nasıl yaptınız bilmiyorum ama her seçime yaklaştığımızda bu tür konular açılır gazetelerde internette bu tarz haberler yazılır.