Allah birdaha göstermesin
Başınız Sağolsun hocam Allah daha büyük acılar yaşatmasın sağlıklı sıhhatli iyi bir hayat geçirmeleri dileğiyle
Amin, teşekkürler hocam cümlemize.
Acıdan geçmeyen insan biraz eksiktir modunda takilirdim hep. Genc yasta cok sey gorduk, cok sey yasadik, aci cektik, tek basimiza ayakta kaldik modunda takiliyordum. Havamiz oydu yani kisaca. Sonra bir sabah telefon caldi. 10 yasinda kiz kardesim benden bir yas kucuk erkek kardesimin oldugunu soylemek icin "Abi, abim olmus" dedi aglayarak. Yikilmadim. Yikilsaydim geri kalkardim. Bildigin canimdan can gitti, yarim kaldim. Cenazenin gelecegi gece uyuyamadim, uyursam kardesime ihanet edecekmisim gibi bir his vardi icimde. Hani diyorlar ya olen ile olunmez. Arkada annem ve kiz kardesim kalmisti, eger kimse kalmasaydi mezardan kimse cikartamazdi beni. En fazla bir yıl sürer, yirminci asırlarda, ölüm acısı. Bu zamana kadar cektimiz acilar, yokluk vs hepsi toz gibi kaldi. Aciyla yasamaya alistik artik. Bazen ceketlerini cikartir koklarim, bazen resimlerini operim. Hep keskeler kaldi geriye. Firsat varken yapilacak seyleri keske, keskelere birakmasaydik.
Başınız sağ olsun hocam. Bende erken yaşta çekilen acının daha ilerisi için daha iyi olduğunu düşünürüm. O kadar alıştım ki hatta çevremden bazen sen ne kadar gamsız adamsın sözlerini duyuyorum. Bu kadar fazla soruna karşı artık gelen sorunlara karşı soğunkanlı olmaya başladım. Acıyla yaşamaya alıştık harbiden. Mekanları cennet olsun, tekrardan başınız sağ olsun.