Alt sayfalar ana indekse göre her zaman zayıftır. Eğer ilgili kelimede ana domain bile sıralamada yoksa, siteni taraman gerekir. Yani güçlü olması gereken sayfa zayıfsa, zayıf olan alt sayfalardan problem aramaya gerek kalmaz.
mesela, saat sayfası senden önde çıkıyor. neden peki? çünkü sitenin ana domaine muhtemel saat modelleri, saat modelleri ve fiyatları gibi kelimelerle link alımı vardır. ilgili sitenin hedeflediği ana kelimelerindeki modelleri bile sıralamayı senin lehine olumsuz etkiler.
Dinamik olmayan yapı, link zayıflıkları, hit düşüklükleri gibi nedenlerden dolayı hem ana domain hem de alt sayfaları gerileyebilir.
eğer halen sitenin indeksleri duruyorsa, filtreye girmemiş olabilirsin. yapman gereken siteyi taratman.
Anlıyorum, teşekkürler üstad. Taratma ile ilgili daha açıklayıcı bilgi verir misin. Yani hangi tools kullanayım, crowl taramısı mı yapmam lazım? Yani sorunu tam olarak nasıl tespit edebilirim. Kaynak verirsen o da olur.
Söylediklerinin çoğu var. Ancak bunu optimize etme konusunda sıkıntı çekiyorum. İlk öncelik olarak neye yönelmeliyim.
Teşekkürler.
Bu arada sitem 11 senelik bir site ve genel olarak hep bu şekilde. Yani genel bir filitrede olduğunu düşünmüyorum. Ancak çoğu konum sıralamada kesinlikle hiç bir şekilde yok.