merhaba arkadaşlar,
en başından anlatıyorum.
tr alan adlı sitemi 6 ay önce açtım, o site ile adsense aldım. ancak 6 ayda 1 tl kazandırmadı.
Yaklaşık 3 hafta önce sitenin içeriğini temizleyip pintereste yönelik Almanca site açtım.
burada bşr kaç eğitim aldım. açıkça @RıfatOzkan arkadaşın verdiği eğitim dışındakilerin pek karlı olmadığını düşünüyorum.
neyse açtığım yeni sitemde bir tane pin benim beklentimin dışında popüler oldu. pin konusu 24 ocakta açılırken yaklaşık 2 hafta önce pinterestte paylaşıldı. muhtemelen bir popüler hesabın repin yapmasıyla bu güne kadar geldi. ara ara aldığım ekran görğntüleri aşağıdadır.
Görsel 1
Görsel 2
Görsel 3
şuan güncel kayıt miktarı 6900 dir. her gün ortalama 200 adet artıyor.
paylaşıldığı günden bu yana yaklaşık 20 tl kazandırdı bir pin. kayıt sayısı arttıkça dahs fazla kazandıracaktır.
burada önemli olan pin güvenliği. pinin güvende olması için telif getirebilecek pinlerin hepsini siliyorum. neler bu pinler...
görsel üzerinde
logo
site ismi
hesap ismi
özel yapılmış kolaj
özel tasarım
bu tür pinler paylaşıldıkça siliyorum. şikayet almamak için. spama düşmek veya telif için şikayet olması gerekiyor.
3 haftada 1200 pin paylaştım. aslında daha fazla ama sildiğim için rakam bu.
hesaplarınıza dikkat edin, telif şikayet gelebilecek pinleri kayıt ediliyor olsa bile silin.
pin güvenliği için sadece resim olan konu içerisine 100 kelime almanca makale ekledim. böylelikle konuya giren resimle alakalı yazıyı okuyabilecek. bu da şikayet olasılığını ve adsense banlama olasılığını azaltacaktır.
herkese iyi forumlar.