bu fikra olusturan ben degilim mizah amacli yapilmis haklisin turkleri ezen bir mizah olmus
fakat hakikaten oyle degilmi aramizdan biri yukselmeye kalksa ya dur soyle destek verim demek yerine durya ben daha iyisini yaparim dusuncesi var.
bizim insanlarimiz birsey yapinca basarsa bile guluyoruz dalga geciyoruz bu bir gercek.
ama yurtdisinda yapilan birsey olunca bizim insanlarimiz vaov diyip agzini aciyor.
vatan millet toprak bayrak olunca biriz fakat iş yaşama gelince kimse insalarin yaşam kalitesini nasil yukseltirim dusuncesi degilde bugun nasil yaşarim dusuncesinde.. bizler bence tamamen günu kurtarma pesinde olduk.herkes kendini kurtarma pesinde .
bence teknoloji konusunda birlik yok.
biliyorum hayat şartlari zor yapacak birsey yok.
tamamen olumlu pozitif dusunen ve gunu kurtaran degilde gelecegi kurtaran nesiller arasinda oluruz insallah
bu gidişata dur demek gerekiyor aslinda.
cok gerideyiz hemde aşırı ama bence ilerleyebiliriz.
ilk adimi atarsak , o ilerde ki pencereyi aralarsak belkide koşmaya başlarız. Lütfen o pencereyi aralamak isteyen insanlara destek olalim. destek olamiyorsak cevremizdeki insanlara morel umut olalim.bari insanlarimiz bu dar kaliplar icine girmisken bizler ufak bir kivilcimla degistirelim herseyi .
bizler adimlarimizi atalim bizden sonraki nesillerimiz koşmaya başlasin.
inanin birileri yapabiliyorsa bizde yapabiliriz.
Artik oyle kalip olusmuski icimizden birileri birsry yapinca ; "yok ya o yapmamistir" bizim türkler yapamaz dememeliyiz.
hayatimizdan şu yapamazi cikaralim
Degistirelim artik herseyi.
ilk başta kendimizi.