Merhaba
Şirket için (tek domain) adına
Spam vb hususları yüzünden e posta hosting satın alacağım ama sizlerin bu tür hizmetlerde hangisinin doğru seçim olduğunu bildiğinizden şüphem olmadığından ötürü; aşağıdakilerden hangisini seçmemi önerirsiniz
-mevcutta farklı firmadan hizmet alıyorum ama otomatik yanıtlama gibi özellikler çalışmıyor.
Doruk.net
50 adet E-Posta Hesabı
Kullanıcı başına 10 GB E-Posta Alanı
214.00 TL/Yıl
Vargonen
150 Adet E-Posta
5 GB Disk Alanı
50 GB Trafik
256.00 TL/Yıl
haklısınız hocam bununla birlikte spam koruması da var ama bunun için her halükarda profesyonel bir çözüm yapmak gerekiyor (sanıyorum)
İş yapıyorsanız elbette profesyonel çözüm tercih etmelisiniz. Şimdi kendi altyapınızı kurmak bütçeye göre değişen bir husus. Ben kimseye kuramazsınız yapamazsınız demiyorum fakat şöyle de bir gerçek var:
1 bardak süt için evde inek beslemek mantıklı değildir.
Sene 2000 değil. E-posta artık hosting servisiyle birlikte gelen bir ürün değil, başlı başına farklı bir ürün. İhtiyaçlar ve gerekli teknolojiler artık çok değişti, bu yüzden sadece e-postayı doğru yapılandırmak kesinlikle işi çözen bir husus değil. Farklı uzmanlıklar, farklı yatırımlar ve belirli bir bakım maliyeti gerekiyor.
Yandex'den de, G-suite'den de, Natro'dan da, Doruk'dan da çok müşteri taşıdım, taşıyorum, taşıyoruz. E-posta servisinde kritik olan detaylar şunlardır, buna göre uygun olan firmalardan herhangi birisini seçebilirsiniz:
- Yüksek uptime oranı.
- Yedeklilik.
- Inbound koruma. (Antispam/antivirüs)
- Outbound koruma. (Antispam/antivirüs)
- Teknik destek
- Ayırıcı özellikler (drive alanı, takvim, kişi listesi paylaşma, departman oluşturma vs.)
- Inbox garantisi
- ETRN
Müşteri için önemli olan etkenler:
- Saatlik posta gönderim limitleri
- Posta kutusu başına depolama alanı
- Sorun yaşadığında muhatap bulabilme (destek)
- İhtiyaç halinde yedeğe dönebilme
- Ayrıcı özellikler
- E-posta kaybı yaşanmaması
- E-postaların inboxa düşmesi
- Fiyat
- E-postaların sorunsuz yeni sağlayıcıya aktarılması, geçiş sürecinin sancısız olması
Bir kere
ücretsiz olan servisleri geçin. İş yapıyorsanız maliyetine katlanmak zorundasınız. Ucuz etin yahnisi yavan olur, karşınızda muhatap bulamazsınız. Bugün Yandex'in yaşadığı downtime'ı bilmeyeniniz yoktur sanırım, eminim forumda konuları çok dönmüştür. Listeden önerebildiklerim sadece Microsoft Exchange ve G-suite. Bir de bizim hazırladığımız bir servis var ProMail isminde. Lansmanı henüz yapılmadı, web sitemizin menülerinde bağlantısı yok fakat mevcut müşterilerimizden çok fazla kullanan var. Muadili olan Exchange ve Gsuite'e nazaran fiyatları oldukça dip.
https://www.hosting.com.tr/web-hosti...l-mail-hosting adresinden göz atabilirsiniz isterseniz. Muhtemelen 1 hafta içerisinde, yeni web sitemizin yayına alınmasıyla birlikte şu anki fiyatlar %30-%40 civarı artacak. İlginizi çekerse uzun dönem satın alın, tekrar benzer fırsatı yakalayamayabilirsiniz.
İyi çalışmalar