Konuyu hortlatıyorum herkesten özür dilerim, tecrübeli birini görmüşken sorayım hemen.
1 hafta önce bu tatlı arkadaşlardan aldım hocam, kafes kapağı sürekli açık durumda idi.
İlk defa bugün kendi isteği ile dışarı çıktı, daha yavru kaç aylık bilmiyorum ama çocuk daha. Çıkınca zar zor konacak yerler buldu sağa sola çarptı düştü falan derken 2 saat peşinden koşturup zar zor yakalayıp tekrar kafesine koydum.
Kocaman da bir tünek yaptım odanın içine buna konsun diye yüzüne bile bakmadı. Alışma sürecinde beni çok zorlayacak anlaşılan, videolarıvs izledim ama hiç oradakiler gibi uysal değil ki sürekli tıslıyor kaçıyor elletmiyor kendini. Çok yabani, nasıl alıştıracağım bunu, tavsiyeniz var mıdır.
Selamlar hocam, elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. Öncelikle yaşadığınız sorun kuşu aldığınız yer ile alakalı olabilir. Ben daha önce hiç petshoplardan kuş satın almadım. Mümkünse ev üretimi kuş satın almayı tercih edin. Kuşu nereden aldığınızı bilmiyorum ancak, sizden önceki sahibinde kuş ürtmüş olabilir. Alışması için biraz zaman tanıyın. Sizinle vakit geçirebilmesi için çok fazla kafesi kapalı tutmayın. Kanatlarını çok sıkmadan elinize alın ve kafasını sevin. Sultan papağanları kafasının sevilmesinden çok hoşlanırlar. Omzunuza koyun biraz vakit geçirmesini sağlayın hemen kaçmıyorsa. Birazcık ilgiyle kısa sürede kuşun güvenini kazanıp, kısa sürede alıştıracağınızdan eminim