Köy hayatını yok hayvan temizliği, yok tavukların *** temizliği, yok köpeği bilmem ne gibi gösterenler ailelerinin işi bilmemesi sonucu çocuklarına ızdırap dolu bir köy hayatı yaşatmasının bir sonucu olarak böyle köy hayatı kötü gibi gösteriyorlar.
Arkadaş bu forumda takılan birisi internetten para kazanıyordur illa ki, köye yerleşmeyi düşünüyorum diye konu açtıysa komple çiftçilik hayvancılık yapacağım yazmamış.
Altında araban var ve maddi olarak güçlüğün yok diyelim. Market alışverişini haftada 1 yap, gezmek istiyorsan haftada 1 çık gez. Altında araba olmazsa köy hayatı tabi çile gibi gelir sana.
Geleyim hayvan mevzularına, hem internetten para kazan hemde büyükbaş hayvan yap diye bir hataya düşer mi bilgili insan? Köy yerinde ineği olmayan mı var, herkes senin gibi internet işlerinden mi para kazanıyor da köy yerinde süt yumurta bulamayacaksın.
Gittiğin köye bağlı köye git te komşuluk gör. Hele sen parayla yumurta süt al köylünün de zaten işine gelir.
Bazı kişiler kalabalıktan kaostan zevk alırlar bazıları ise sakinlikten.
İnternetten özellikle adsense'ten para kazananlarda köy hayatını böyle kendine zülüm haline getirmeyenler için şahane bir yaşam biçimi.
Bu forumda çoğu kişi sadece pc ve internet ile para kazanıyor, ee internetten kazandığı para ile artık geçinebiliyorsa köy hayatı şahane.
Elektrik kesiliyor filan diyenlerde olabilir, al eve jeneratörü kur yedekte tut, kesildiği zaman acil işin varsa jeneratörle hallet işini. İnternet işi keza telekom adsl internet te verebiliyor, 4,5G filan köylerde sıkıntı ve 150gb gibi birşeyin maliyeti yüksek ama benim para sıkıntım yok diyorsan koy uyduneti çatır çatır hızlı internet kullan evinde.
Ama odun kömürü sıkıntı, köpeği yavrusu, tavuk pisliği sıkıntı diyenlerin lafına bakarsan köy hayatı ızdıraplarla dolu.
İşi bilirsen bahar aylarında köyde yağmurda koy pcyi dışarda çalış bak o mis gibi havada.
Akıllı olcan köyde, yoksa köy hayatı zor gelir tabi.