N11'in bu kadar savunulacağını düşünmemiştim konuyu açarken. Bu konu çift taraflı hocam beni de kesiyor seni de neden sen sadece benim kar ve zararımı düşünerek yazıyorsun ki ? Şimdi şöyle düşün ben x bir ürün satıyorum TR de kimse de yok bu ürünü 140 TL ye satsam beni kurtarıyor buraya kadar da güzel. N11 in uyguladığı aracılık hizmetine de kabul o hizmetin kdv sinede kabul ama zaten aracılık adı altında benden para alıyor reklam giderlerinide bu paradan kullansın. Zaten bu zamana kadar öyleydi bu reklam parası sonradan çıktı. Önceden kargo 3-5 TL bir şeydi şimdi 6-7 TL alıyor onunda KDV sini alıyor.
140 TL ürün
%15 aracılık hizmeti
%18 kdv si
Reklam komisyonu
%18 reklam komisyonun kdv si
6-9 TL arası kargo ücreti
Kargo ücretinin %18 kdv si
Ben bunları ödeyip kar etmem lazım o zaman 140 olan ürün 199 TL den satıyorum ben yine kar ediyorum, kardan zarar ediyorum biraz sadece ama sen 140 TL yerine 50 TL daha fazla ödeyip aynı ürünü satın alıyorsun. Diyorsan ki benim için hava hoş o zaman biz satıcılar içinde hava hoş haklısınız özür dilerim n11 ve diğer pazarların yansıttığı oranları ürünün üstüne ekleyip satış yaparız siz nede olsa alıyorsunuz.
ben daima en ucuz olanı alırım.
sizde en karlı şekilde tabiki. mevzu savunmak değil. beni aslında gram ilgilendirmez hocam. ama siz kendinizi düşünün. kar ediyorsanız bırakın edin. etmiyorsanız çalışmayın çözüm basit. germeye gerilmeye gerek yok. adam sistemi kurmuşlar işliyor mu işliyor ve sayesinde tüm işletmelerin portföyü genişliyor. he kazıklıyor vs denebilir ama zorla olmadığı için yapacak diyecek söz yok