"Cron ile WGET işlemi yapmaya çalışıyorsunuz. Arama motorlarında ufak bir arayış yaparsanız, hiçbir büyük hosting şirketinin buna izin vermediğini ve vermeyeceğini görebilirsiniz......"
Araştırma yapmasına gerek yok ben cevap vereyim; çalışıyor. Bizzat Wget ile cronları çalıştırıyorum. Hem de paylaşımlı hosting üzerinde. Umarım, iki taraflı anlaşma sağlanır.
Size tavsiyem, günlük yedeğinizi alın, daha sonra hosting firmasından yedek beklemekle ve şikayet sayfalarında zaman kaybetmeyin ne olur ne olmaz.
Cronun başarı ile çalışması üçüncü part uygulama ile oluyor şuanda. Cron_job. Orgtan bunu sağlıyorum. Benim cronum wget, nasıl başarı ile çalıştırabilir ki sunucuda?.
@Oopinarbasi; Selamlar. Okumak isterseniz
cronla ilgili makaleyi buraya ekliyorum, istemezseniz;
CRON(JOB)= Zamanlanmış görevlerdir.
Siz
xxxxxx.com/su_zamanda_calistirmak_istedigim_kod.php sayfasındaki kodu çalıştırmak için o linke girmeniz ile cronjob arasındaki tek fark, crona belirlemiş olduğunuz zamanda o sayfayı ziyaret etmesidir.
@NatMes; diyor ki, sayfada geçen kodunuzda güvenlik önlemi almak için engellenen bir fonksiyonu kullanıyorsunuz. Cron aslında o sayfayı sizin ayarladığınız zamanda ziyaret ediyor fakat ziyaret ettiği sayfada engellenen kod var. O kodun (wget) yerine curl ile işlem yaptırırsanız sayfadaki problem çözülecektir diyor.
CRON ile SENİN O SAYFAYI ZİYARET ETMEN ARASINDAKİ TEK FARK
"CRON X ZAMANINDA O SAYFAYI ZİYARET ETSİN", cron o sayfayı ziyaret ediyor etmesine...
Umarım bu sizin için daha açıklayıcı olmuştur
@Oopinarbasi;
Konu sahibini ve firma yetkilisini tanımam etmem, hatta konuya girerek ilk defa görmüş oldum NatMes'i. Aranızdaki tek problem "aslında problem yok" kullanıcının kod/teknik bilgisinin olmamasından düzgün iletişimin kurulamamış olması kanısındayım.