1. Ajax post ile verdiğiniz ilk bölümde "post.php" sayfasına data-id değerini post ederek değişkene aktarıyorsunuz ama benim button ile modal aynı sayfada bulunuyor. post.php adlı bir dosyamı oluşturacağım. Modal ile post.php arasında nasıl bağlantı kuracağım? Modal divi içinde veritabanı işlemleri yaptıracağım için, yani bu post php sayfasına yolladığınız değişkeni modal içinde kullanmam gerekiyor.
2. Ajax post etmeden olan kısmı denediğimde data-id değerini modal-body içine direk yazıyor. Bu ekrana yazılan değeri değişkene nasıl atayacağım?
Örneklerle anlatmaya çalıştım aslında sizin mantıkta 2.numaralı işlem işinizi görmeyecektir o halde, Modalı Sadece listeleyeceğiniz sayfada yukarıda anlattığım gibi kuracaksınız.
Modal içinde yapacağınız işlemi ise;
Post.php içinde yapacaksınız Kodları örnek veriyorum.
include("baglanti.php"); // Php Veritabanı Arasındaki bağlantı dosyalarınız. (Dizininiz ne bilmiyorum tahminen baglanti.php yazdim.)
$id = $_POST['id']; // ajax post ile gelen button id'miz.
$query = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM tablo_adiniz id='$id'"); // sql sorgu yaptığımız fonksiyonumuz
$row = mysqli_fetch_array($query); // Yukarıdaki id'mize ilişkin tablo_adiniz tablosundan gelen verimizi sorguluyorum.
$fiyat = $row['fiyat']; // diyelim ki o tabloda fiyat diye bir sutunum var ve ben o fiyatı yazdırmak istiyorum. bir değişkene atıyorum.
echo $fiyat; // yazdırıyorum.Ne yaptık şimdi ? butona tıkladığımda o id'nin verilerini veritabanına sordum, veritabanından onunla ilgili bir fiyat sutunum olduğunu varsaydım ve yazdırdım, artık modal-body içine fiyatı yazdıracaktır.
ek olarak matematiksel bir işlemde yapabilirsiniz, farklı bilgileride yazdırabilirsiniz karar tamamen sizin ama asıl olay, post.php'de yapılan kısımdır orada ne yaparsanız modal içinde onu göreceksiniz