Evlilik sırasında kredi için yaptığınız ödemelerin yarısını isteme hakkı var. Ayrıca düğünde takılan altınları ve getirdiği çeyizleri alma hakkı var. Birliktelik sırasında alınan ev, araba vb.. yarısını alma hakkı var.

Birşey vermek istemiyorsanız boşanmak istemiyorum diyeceksiniz. Onlar dava açacak. Siz savunmada olacaksınız. Bu şekilde en düşük meblağdan boşanma şansınız olabilir. Hatta tanıkları kuvvetli değilse temyize götürdüğünüzde boşanma iptal edilir. Bir daha dava açma hakları kalmaz. Bu yüzden sizinle anlaşmak zorunda kalırlar.

Boşanma davasında hevesli olursanız, acele ederseniz istediklerini alırlar. Erkek için yaş baskısı yok. Ama kadın için yaş baskısı var. Bu yüzden onlar erken bitsin dava. YEniden evlendirelim kızımızı psikolojisinde olacaklar. Siz ise tam tersinde olun. Artık evlenmeyeceğim. Bekarlık sultanlık havasında olun ki onlar psikolojik olarak anlaşmaya yanaşsınlar.

Dava sırasında tanıklar dinlenince, hakimin onlara şahsen bu olayları görüp görmediklerini sorun. Duydum vs.. derlerse dava sizin demektir.

Nafaka olmaması için uğraşın. Çünkü tekrar evlenirseniz bu sıkıntı olur. Bunun haricinde bu işi çabuk bitirmek için verebiliyorsanız para verin. Değmez çünkü bu kadar strese.

Benden 2011 yılında 150k maddi tazminat, 150 k manevi tazminat, 1500 TL nafaka, ev, araba, 500 gr altın istediler. 2 yıl dava sürdü. 13k tazminat, 500 TL nafaka kararı çıktı. Temyize gittim. Kaybettiler. Sonra tıpış tıpış gelip anlaşalım dediler. En sonunda mutfaktaki tabakları alıp defoldular.

Hükümet nafaka konusunda yasa çıkarmak üzere. Dava uzasın belki de yeni yasadan yararlanırsınız.

2-3 yıl sıkıntı yaşayacaksınız ama sonra her şey yoluna girecek. Kafanız rahat olsun.