Uzmanlık benim zamanımda yaygınlaşmaya başladı (2001-2002). Gerçekten çok hor görülen bir rütbe. Sen uzman onbaşısın TMK'ya göre normal asker çavuş sana emir verebiliyor (gerçi düzeltilecekti en son şimdi durum nedir bilemiyorum kaç sene geçti).
Bugüne kadar hiç keyif almadığım işte durmadım. Huzur yoksa kazandığın paranın bereketi de olmaz keyfi de.
Şimdi bırak ya da bırakma kararını sen alacaksın fakat 1 ay olmuş hemen karar verme derim. Alışırsan TSK'nın imkanları çok çok iyidir. Lojman imkanları, tesis imkanları, ekstra ödemeler emeklilik vs. çok çok iyidir.
Bana sormuşlardı kalır mısın diye o zaman 2000 liranın üstü bir maaş vardı (s1 yazıcısıydım belki o yüzden hatırlayamıyorum) fakat mutlu olmayacağımı hissettiğim için reddettim. Şimdi çağırsalar para için değil gönüllü olarak seve seve giderim ama para için gideceğimi sanmıyorum (Allah büyük konuşturmasın).
Bu sabah düşünüyordum kaç meslekte çalıştım diye, sayarken sıkıldım o derece. Şükürler olsun yaptıklarımdan da hiçbirinde pişman değilim. Hani derler ya bir meslekte uzman ol ama sadece 1 meslekte. İnanma bu söze. Zaman değişiyor ve sürekli gelişiyor. Zamana ayak uyduran mesleklerde çalışmak bence en mantıklısı.
Adam 2 eksen torna makinasının uzmanı olmuş fakat 7 ekseni göster bu ne diyorsa ne yapayım o mesleği. Sürekli kendini geliştireceksin üşenmeyeceksin, farklı kapıları sürekli açık tutacaksın.
Sivilde olmak zor hele hele şu günlerde, bana sorarsan garantin yoksa kal biraz para biriktir. Sanırım 2 yıl sözleşme yapıyorsun arada ayrılmak için şartlar var sana uyuyorsa en zorlandığın anda çıkarsın fakat şunu unutma sivilde olmak şu anda gerçekten çok daha zor.