Merhaba, Geçen sene Jandarma uzmanlığa girdim. asayiş/komando idi. hep asayiş düşüncesindeydim rahat diye ama manisa komando çıktı gitmedim. gitseydim eğitim de bırakırdım. çünkü kendimi biliyorum, eğitimde de bırakırsan bir daha hiç jandarmaya giremiyorum onun için gitmedim. bir de sözlü de yüzbaşının sen gerizekalı mısın burda ne işin var demesi oldu. üniversite mezunusun uzmanlıkta ne işin var demesini düşündüm. bir yandan da uzmanlara baktım nerde gereksiz adam var toplamışlar. (genelleme yapmıyorum) şu tiktok videosu çekenler olsun, bir mekana cafeye girip tabancasını çıkarıp masaya koyan kişilerden bahsediyorum. ki böyle tanıdığım kişiler de var. 2 yıl oldu mezun olalı, şuan işsizim. mayısta askere gidiyorum. girmişken tam olsun dedim astsubaylığı düşünüyorum. (neden uzmanlığa gitmedin dersen meslek içi geçişler zor oluyor) olmazsa da hayırlısı. hep kendimden bahsettim. size diyeceğim şu bıraktıktan sonra kendinizi, ailenizi güvenceye alacak bir mesleğiniz var mı ? varsa bırakın. yoksa devam edin. doğuda para kasıp bırakırsın. uzun sürer ama güzel para alırsın.