Merhaba arkadaşlar
Forumda ne zaman islamla alakalı konular açılsa , yorumları okudukça çıldırasım geliyor 😀
Açılan konularda yorum yazan arkadaşların bir kısmı doğru yazıyor , başka bir kısmı soğru zannettiği yanlışları yazıyor. Hele bir kısmı var ki resmen saçmalıyor. Konu garip algılar, garip örneklemlerle doluyor.
Şunu anlamıyoruz
İslam belli temeller üzerine Kuran ve hadis ile oturtulmuş bir çerçevedir. Ayetin açıkça yasakladığı hususları dahi cahilce reddederek kendi savunma mekanizmamızı oluşturmaya çalışıyoruz.
Malesef bunların temel nedeni ben müslümanın diyen bir toplumda yetişip , ben müslümanım diyen bir birey olmanın bizi müslüman yaptığını zannetmemizden kaynaklanıyor.
Arkadaşlar şunu anlayalım ki Allah ın kesinlikle yasakladığı bir hükmü reddetmek kişiyi kafir yapar. Örneğin kumar haram değildir diyen kişi adına müslüman da dese kafirdir.
Ki zaten Allah insanlara tercih hakkı vermiştir. Dileyen inanır ,dileyen inkar eder. Buna göre de karşılığını görür. Öyle bir toplumuz ki Kuran ı açıp 1 ayetin anlamına bakmayız ama din konusunda her şeyi biliriz(bildiğimizi iddia ederiz).Halbuki insan bildiğinin alimi bilmediğinin cahilidir. Kısaca çoğumuz aşırı cahiliz. Ne açıp Kuran okuyoruz ne de ben müslümanım diyorum ama müslüman ne demek? Kime müslüman denir? Ya da müslüman olmak zorunda mıyım? gibi soruların cevabını aramıyoruz.
Malesef islam hakkında açılan konular konu hakkında bilgi sahibi olmayan insanların yazdığı, konuyla alakasız cevaplarla doluyor. O kadar boş yorumlar var ki cevap vermeye kalksan kavga çıkar 😀 İnsanımız kendi yanlışını islam diye öylesine benimsemiş ki doğruyu duymaya dahi tahammülü yok.
Karşılıklı konuşma sırasında bile diğerini sırf sussa da sıra bana gelse , ben konuşsam diye bekleyen toplumumuz; bura da yorum olarak yazılan bir cevabı okumadan, acaba ne diyor diye düşünmeden kendince cevap oluşturma çabasına gireceğinden yazılan cevap sadece klavye kavgasına sebep olacak.
Lütfen açıp Kuran okuyalım.Meal okuyalım. Eğer seçtiğimiz yol gerçekten islam ise okumadan araştırmadan kendimizi müslüman sanmayalım.
Basit bir örnek verecek olursak;
Allah insanları niye cehenneme atsın? Adam hristiyandır ama kimseye kötülüğü olmamıştır. O da cennete gider diyen kişi kafirdir. Çünkü Allah katında sadece islamı kabul edeceğini açıkça beyan etmiştir. Fakat bu kişi kafir olmasına rağmen sorsan ben müslümanım der vs.
Sen çok mu biliyorsun diyenler;Ben o kadar az biliyorum ki anlatamam. Ama bildiğini sanmaktansa bilmediğimi söylemekten gurur duyuyorum.
Yazım yanlışları için kusura bakmayın.
Lütfen konu hakkında bilginiz yoksa din adına sorulan sorulara cevap yazmayın. Araştırın
Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim
Not: Lütfen gereksiz yorumlarla polemiğe girmeyiniz.