snowbird adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 90 tane saydım (hepsi .com) ama bir kısmını zaten yerel bir yere transfer etmiştim ve adet başına $7.49 gibi bir fiyata transfer ediyorum. GoDaddy de kalan 65-70 tane kalmıştır ama hepsini birden transfer etmem doların şu kuruyla biraz zor olabilir. Ay ay süresi dolacakları transfer edebilirim. Sizin fiyatınız ne olabilir?
7.85$ zaten Verisign fiyatı, üzerine 0.18$ ICANN fee eklenince 8,03$'dan ucuza mal etmek hiçbir firma için mümkün gözükmüyor. Tabii Verisign ile özel bir anlaşma yapılmadığı sürece. Nereye transfer ediyorsanız bence çok iyi fiyat almışsınız. Buradan firmayı paylaşırsanız sevinirim, en azından diğer okuyuculara da faydası olur. Netice itibariyle kimse ağaçtan toplamıyor parayı.

8,99$ bizde şu anda transfer bedeli. Yenileme ve transferlerde genelde kampanya olmuyor, kayıt için özel anlaşma yapılıyor çoğunlukla. Firmalar ilk yıl zararına verip, takip eden yıl normal fiyattan satıyor veya yan ürünlerden zararını çıkartıyor. (Hosting, sunucu, e-posta vb.) Veya alternatif olarak ürünlerin özelliklerini kısıtlayıp insanları satın almaya itiyorlar. Mesela whois gizliliğini 4$ yapıyor, veya dns yönetimi için 2-3 $ istiyor gibi.