HasanHuseyin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Uzun zamandır 2015-early rMBP kullanıcısyım, 128GB SSD modeli ile almıştım. Zamanla disk yetersiz geldi ve çözümler araştırdım. Ardından bir adaptör ile NVMe Express SSD'leri bağlandığını (hepsi çalışır diyemem araştırılması gerek) bağlandığını öğrendim. Yurtdışından bir parça ve Samsung 970 EVO ssd ile bugün upgrade işlemini sağladım. Apple SSD'ye göre 2 kat daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

NVMe diski mace takmak için gerekli adaptör: https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1
SSD Disk olarak Samsung 970 EVO 500GB modelini aldım, bazı yerlerde 960da takan var PRO da var ama benim 2015-early 13"'e EVO takanı gördüğüm için o kadar riske girmeden 970 EVO model aldım.
Time Machine yedekleme için bi harici diske daha ihtiyacınız var. Araştırdığım bilgilerde genellikle Time Machine yedekleyip ardından o yedeği yeni diske kurarak devam ediyorlar sıfırdan kurulumda yapılabilir mi denemek gerek.

Mac'in kapağını açmak için P5, SSD vidasını çıkarmak için Torx T5 tornavidalara ihtiyacınız var. Vidalar biraz sıkıntılı hemen yalama olabiliyorlar dikkatli sökmek lazım.

2013 - 2014 - 2015 - 2016 Mac lere yapıldığını ama 2013-2014lerde uyku problemi olabiliyor sanırım o modellerde farklı adaptörler kullanılması gerek. Sintech'in adaptörlerini araştırmanız lazım.

2015-early 13" için MF839 modelinde yapılan upgradein videosunu aşağıda bıraktım. Eğer benim gibi diske sığamıyorsanız ve harici yerine bilgisayarınkini yükseltme mantığında iseniz tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=NU6yatTvyyk&t=1s

Transcend'in JetDrive SSDleri hem gereksiz derecede pahallı hemde apple ssdden yavaş çalışıyorlar. NVMe SSDler Apple SSD'den 2 kat daha hızlı çalışıyorlar.

Adaptör 10 gün sürmeden geldi, Aramex kargo ile gönderiyorlar gümrük vb bir durum olmadı. İstanbula geldikten sonraki gün adaptör elimdeydi.

edit.

Sistem bilgilerinde Flaş depolama yerine aşağıdaki görüntü oluşuyor.

Sistem raporunda ise aşağıdaki gibi NVMe Express içerisinde yer alıyor.
edit. SSD hızı

Bende 2012 late pro var. Makinada NVMe ssd var galiba. Sokunce ben oyle anladim. Ben de 256 gb ye yukseltmek istiyorum. NVMe yoksa ssd flash mi anlamadim, artik karsilastirma yappip alacam hangisi ise